Site Rengi

DOLAR 32,3613
EURO 34,9886
ALTIN 2.311,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Gençlere Örnek Olmak İçin Bisikletiyle Yola Çıktı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de yaşayan 54 yaşındaki Necmi Çalış, bisikletiyle uzun yol yaparak gençlere örnek oluyor.  
Gün içerisinde sürekli bisikletiyle seyahat eden ve yaklaşık 15-20 kilometre arası yol yaptığını dile getiren Necmi Çalış, uzun yol tecrübesi edinmek ve gençlere örnek olmak istediği için memleketi olan Beylikova’ya bisikletiyle gidip geri döndü. İlk seferini Beylikova’ya yapan Çalış, yolculuğu sırasında yorulduğunu fakat azmi sayesinde hedefine ulaştığını aktardı. Toplamda 152 kilometre yol yapan 54 yaşındaki Necmi Çalış, ilerleyen zamanlarda farklı rotalarda tekrar uzun yolculuklar yapacağını sözlerine ekledi. 

"Bayılma noktasına geldim fakat azimle yola devam ettim" 
Gençlere örnek olmak istediğini belirten Çalış, yıllarca sporla uğraştığını ve bugün kendinde bulduğu dirayetin buna bağlı olduğunu söyledi. Gençlere boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri konusunda tavsiye veren Necmi Çalış, “Bisikletimle her gün 15-20 kilometre arası yol yapmaktayım. Bir uzun yol yapma hevesim ortaya çıktı. Memleketim olan Beylikova’ya bisikletimle Pazar günü sabah 09.00’da hareket ettim. Yolda yaklaşık 1.5 saat mola verdikten sonra 16.30’da Beylikova’ya ulaştım. Çarşamba günü ise sabah 06.00’da sabah namazından hemen sonra çıktım. 12.45‘te Sıhhıye kavşağa intikal etmiş bulunmaktayım. Yorucuydu, meşakkatliydi giderken. Gelirken biraz daha rahat gelmiş oldum. Balçıkhisar rampasını çıkarken bir ara resmen bayılma konumuna geldim fakat büyük bir azimle yola devam ettim sonuçta. Bundan sonra Bozüyük, Bilecik tarafına gitmeyi düşünüyorum. Ben yaklaşık 20 seneden beri atletizmle uğraşmaktayım. Sporun her branşıyla uğraştım. Özellikle atletizmle çok daha fazla meşgul olduğum için biraz bu konuda dincim yani. Gençlere şunu tavsiye ederim. Kesinlikle boş vakitlerini spor yaparak değerlendirsinler, internette, kafelerde boş zamanlarını harcamasınlar” şeklinde konuştu:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.