Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu: “Allah Kimseyi Vatansız Bırakmasın."

15.08.2019
A+
A-

Osmangazi Üniversitesi “Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu” SERBEST KÜRSÜ programı düzenledi. Programın konuşmacı konuğu; Gençlik Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu Öğrencilere hitap etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Spor İl Müdürü Hüseyin AKSOY: “ Gençlere yapılan yatırımların öneminden bahsederken, “Gençlik merkezi yatırımlarımız devam ediyor” diyerek, yeni yatırımları anlattı. “Porsuk spor salonu yanında, muhtemelen iki ay içerisinde açılacak olan 3. Gençlik merkezimiz olacak. Sağolsun Genel Müdürümüzün ayrı bir desteği var kendisi de Eskişehirli sayılır. Bizler de sizlere mahcup olamayacak şekilde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

Konuşmacı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu ise “Eskişehir ve Gençlerin kendisi için çok önem arzettiğini belirterek söz başladı ve devam etti. “Eskişehir bizim için çok önemli bir şehir. Gençlik kamplarımız başta olmak üzere, gençliğe önemli katkılarda bulunacak çalışma alanlarına sahibiz. Türkiye genelinde 1 milyon 800 bin genç, bu gençlik merkezlerinden yararlanıyor. Toplamda bu projelere ise 8 buçuk milyon genç katılıyor. Türkiye de şuan 14/29 yaş arasında sayıları yaklaşık 20 milyonu bulan genç var. Ve bu gençlerin tamamına ulaşıp, hizmetlerimizden yararlanmalarını sağlamak bizim amacımız. Bizim derken sadece bakanlığın sorumluluk alanından bahsetmiyorum, bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Gençlik kamplarımız eskiden çok fazla bilinmiyordu.

Bu ülke çok zor zamanlar geçirmiş ve tüm bu zorlukları kahramanlıklarla atlatmış. Buna bir örnek Çanakkale istedik ki; Çanakkale’ye gidilsin ve yaşanmışlık görülsün. Çünkü sizler hiçbir zaman bir Seyit Onbaşı gibi hissedemezsiniz.15 Temmuz gecesi, o gece bir millet bedeniyle dur diyerek, sadece karşı koyarak, bir milletin, bir ülkenin kaderini nasıl değiştirebilir bunu o gece hepimiz yaşadık.

VATANSIZLIK ÇOK BÜYÜK BİR DERT

Evet Vatan çok önemli. Vatansızlık çok büyük bir dert. Nasıl bir dert biliyor musunuz?. Bugün Türkiye’de 3 buçuk milyon Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bizler bire bir bu kardeşlerimizle çalışıyoruz. Bugün Türkiye 3 buçuk milyon kişiye kapılarını açarak, dünyaya insanlık dersi verdi. Avrupa’nın yapamadığını yaptı. Kendi ülkenizi sevdiklerinizi Vatanınızı bırakıp başka bir ülkede yaşamak zorunda bırakıldığınızı düşünün, bu çok zor değil mi? İşte ülkemize gelen kardeşlerimiz de bu zorlukları yaşıyor.Bu ülke; çok büyük bir ülke. Bu ülke; çok önemli bir ülke. Her zaman birilerinin bu ülkeyle alakalı planları olacak. Bizlerde mücadele etmeye deva edeceğiz.

BİR İŞ YAPIYORSANIZ HAKKINI VERİN.!

Bir iş yapıyorsanız, o işin hakkını verin ve tam manasıyla bu ülkeye hizmet ettiğinizin farkında olarak yapın. Araba kullanırken ben bu vatanın evladını taşıyorum daha dikkatli kullanmam lazım. Doktor örneğin ameliyata girince ben bu vatanın evladına hizmet ediyorum, belki de bu vatanın bu evlada ihtiyacı var demeli. Bir bayanın en önemli görevi; bu vatana hayırlı evlat yetiştirmek. İşin aslı bu .!

Herkes yaptığı işin hakkını vermeli.” Diyerek gençlere nasihatlerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.