Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Girişimci Münteha Adalı, Anadolu Üniversitesi öğrencileriyle birlikte

15.08.2019
A+
A-

Girişimci ve yatırımcı Münteha Adalı, “Başarı ya da kariyer: Şans mı fırsat mı?” adlı söyleşide Anadolu Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. 

Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM) tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluşan Münteha Adalı gençlerle kariyer yolculuğunu paylaştı. Adalı, yaptığı konuşmada Türkiye’deki kadına yönelik sosyal adaletsizliğe "Kız çocuklarına kusursuzluğu değil, cesareti öğretin. Bize anlatılan hikayelerde hep kadınlar mağdurdur. Erkekler ise onları kurtaracak olan prenslerdir. Hiçbir zaman sıradan bir erkek değildir o kurtarıcı. Biz kadınlara hep evleneceğin eş varlıklıysa kurtuluşun da orada olduğu anlatıldı. Bize iş hayatı ya da ayakları üzerinde durmak anlatılmadı. ‘Türkiye’de dönemler değişse bile kadınların ve gençlerin sorunları hep aynı. Bizler değişmeyen bir kaderin oyuncularıyız. Bu değişmeyen kaderi yaratan da geleneksele göbekten bağlı olma halimizdir. Gelenekseli yönetemediğimiz sürece özgür olamayız" sözleriyle dikkat çekti. 

Girişimcilik sektöründeki başarısına değinen ve öğrencilere tavsiyeler veren Adalı, “Girişimcilik furyasında fırsatları görmek önemlidir. Kimse sizden olmayan bir şeyi vaad etmenizi beklemiyor. Halbuki girişimcilik asıl olarak fırsatları görmektir. 1992 yılında eşimle kurduğum temizlik şirketinde biz bu fırsatı görmeyi başardık. Ailemde olmak üzerinde herkes bana 'temizlikçi mi olacaksın?' demişti ama ben gururla söylüyorum evet ben temizlikçiyim” ifadeleri kullandı. Bunlara ek olarak ahlakın her şeyden üstün olduğunun altını çizen Münteha Adalı, 26 yıllık meslek yaşamı boyunca en doğrusunu yapmayı seçtiğini belirtti. Asgari ücret karşılığında çok büyük emekler istendiğine değinen girişimci, “Önemli olan onları da anlamaktır. Çünkü işçiler lüksün kıyısındaki insanlardır” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.