Site Rengi

DOLAR 32,4997
EURO 34,9321
ALTIN 2.433,52
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Girişimcilik kursları devam ediyor

15.08.2019
A+
A-

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonu ve mali desteği ile yürütülen girişimcilik kurslarının 15’incisi sona erdi. 
Konferans salonunda gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca toplam 30 saat süren program dahilinde girişimciler bilgilendirildi. Konu hakkında açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, "Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en büyük ekonomik sorunların başında yeni iş alanlarının oluşturulması, ekonominin büyütülmesi ve istihdam imkânlarının arttırılması gerekiyor. Bu sebeple bizler de oda olarak ekonomik gelişime katkı sağlanması, yeni iş imkânları ve iş fikri olan insanlarımızın bu fikirlerini hayata geçirebilmeleri konusunda onlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu çabamızın ilk adımında da 4 gün boyunca kurslarına katıldığımız girişimcilik eğitimi yatıyor. Bu eğitimi tamamladıktan sonra KOSGEB’e sunacağınız projeler ile iş fikirlerinizi hayata geçirme imkânı bulunabilecek. Bugüne kadar oda olarak 14 girişimcilik kursu açtık. Bu sınıfımız ile 15. kursumuzu gerçekleştirmiş olacağız. Bu kurslarımız sonrasında 420 kişi sertifika sahibi oldular" dedi. 
Başkan Levent, "Bunların içerisinden yaklaşık 15 işletme KOSGEB desteklerinden faydalanarak iş yerlerini açtılar ve şu anda da bu işletmelerde toplamda 50 kişi civarında istihdam imkânı oluşturulmuş bulunuyor. Bizim en büyük gururumuz ve mutluluk kaynağımız bu yeni açılan işletmeler ve bu işletmelerde iş yapan insanlarımız oluyor. Odamıza gelen yoğun başvurular sonucunda muhtemelen bu sınıf sonrasında yeni bir girişimcilik sınıfı daha açmayı planlıyoruz. Bu program sonrasında toplam karşılıksız 50 bin TL hibe destek alacağınızı ve işletmenizi kurduktan sonra da sıfır faiz ile ilk iki yılı ödemesiz toplam 100 bin TL’sine kadar kredi desteği alınacağının bilinmesini isterim. Kurslara katılan tüm girişimcilerimize katılımları için çok teşekkür ediyor ve iş fikirlerinizi bir an önce hayata geçirebilmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.