Site Rengi

DOLAR 32,3654
EURO 34,9610
ALTIN 2.325,42
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Gökbahçe’ye Baraj Ve Gölet Müjdesi

15.08.2019
A+
A-

Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, ilçenin Gökbahçe mahallesine yapılması planlanan baraj ve gölet işinin ihale aşamasına geldiğini açıkladı. 
Seyitgazi Belediyesi’nin girişimleri sonucu, Gökbahçe mahallesinde yapılması planlanan baraj ve gölet yapımı ile kapalı devre sulama sistemi konusunda somut sonuçlar alınmaya başlandı. Bölgeye büyük değer katacak baraj ve gölet yapımı ve kapalı devre sulama sistemi ile kurak yıllarda su sorununa büyük oranda çözüm sağlanacak. Baraj ve gölet yapımı önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. 
Gökbahçe Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hasan Kalın konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak şunları söyledi: 
“Mahallemizde baraj ve gölet yapımı için 4 yıl önce başkanlığa geldiğimiz günden bu yana mücadele ediyorduk. Şükürler olsun geldiğimiz noktada süreci ihale aşamasına kadar getirdik. Bol bereketli bir yıl geçirmekteyiz. Yağan yağmur suları artık boşa akıp gitmeyecek. Gölet ve baraj yapımı yanı sıra kapalı devre sulama sistemi ile yüksek kesimlerde kalan alanlar da basınçlı sulama sistemi ile sulanma imkanına kavuşacak. Ben önce Gökbahçeli hemşerilerimize ve bölgede yaşayan çiftçilerimize bu müjdeyi vermekten mutluluk duyuyorum. Milyonlarca liralık bu yatırımın Seyitgazi ilçemize değer katacağına inanıyorum. İhalemizin 26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun.” 
Gökbahçe Muhtarı Ramazan Kaya ise Başkan Kalın'ın göreve geldiği günden bu zamana kadar bu yatırım için büyük bir çaba sarf ettiğini, gelinen noktada çok büyük emekleri olduğunu belirterek, Gökbahçeliler adına teşekkürlerini dile getirdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.