Site Rengi

DOLAR 32,3363
EURO 35,1873
ALTIN 2.247,37
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 9°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 8°C

Güler, ETO Üyelerinin İsteklerini TOBB’a İletti

Güler, ETO Üyelerinin İsteklerini TOBB’a İletti
24.09.2020
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, TOBB İç Anadolu Bölge Odaları İstişare Toplantısı’nda hizmet sektörünün yaşadığı sıkıntıların altını çizerek, tüccar ve sanayicinin COVID-19 salgını sebebiyle aldığı kredilerin ötelenmesi ve vergi borçlarının taksitlendirilmesi taleplerini yineledi.

Eskişehir Ticaret Odası  (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından video konferans olarak düzenlenen İç Anadolu Bölge Odaları İstişare Toplantısı’nda Eskişehirli tüccar, esnaf ve sanayicinin taleplerini iletti. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, pandemi sebebiyle üniversitelerin aldığı uzaktan eğitim kararının şehirdeki hizmet sektörünü olumsuz etkileyeceğini belirterek, sektörde faaliyet gösteren binlerce firmanın yanı sıra firmalarda istihdam edilen çalışanların mağdur olacağını kaydetti.

Firmaların kamu alacakları için çözüm bulunmalı

TOBB nezdinde hizmet sektöründeki firmalara yönelik çalışma başlatılması talebinde bulunan ETO Başkanı Metin Güler, tüccar ve sanayicinin, esnafın kredi ve vergi borçlarına da dikkat çekti. Virüs salgını sebebiyle hazine garantili kredilerin ödemesinin ve vergilerin aynı zamana denk geldiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, tüccarın, esnafın ve sanayicinin kullandığı kredilerin ödemelerinin ertelenmesi ve vergilerin de taksitlendirilerek tahsil edilmesi gerektiğini ifade etti. Ekonominin çarklarının dönmesi gerektiğine dikkat çeken ETO Başkanı Metin Güler, tüccara, esnafa ve sanayiciye destek olmanın önemine vurgu yaptı. Güler ayrıca kamu alacakları olan firmalara yapılması gereken ödemelerin gecikmesinin şirketleri zor durumda bıraktığını belirterek, bu konuda TOBB nezdinde gerekli adımların atılacağına inandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.