Site Rengi

DOLAR 32,5674
EURO 34,8826
ALTIN 2.432,19
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Gümüş Akademi’nin Konuğu Özgür Taşkın Oldu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir’in ve Türkiye’nin adını dünyaya duyuran Özgür Taşkın’la “Gümüş Akademi” etkinliği kapsamında üniversiteli öğrencilerle bir araya geldiler. 

Her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en iyi oyun ve uygulamalarına yer verilen Apple Design Awards (Apple Tasarım Ödülleri) ödülünü kazanan Özgür Taşkın arkadaşı ile birlikte dört yıl üzerinde emek harcadıkları “Oddmar” isimli oyunla ilk kez bir Türk mühendisi olarak tarihe geçti. Aynı zamanda Eskişehir'deki Gümüşhaneliler Derneği'nin üyesi olan Bilgisayar Mühendisi Özgür Taşkın ödül serüvenini ve tecrübelerini içlerinde Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyan öğrencilerin de bulunduğu bir ortamda paylaştı.

Sabırlı ve mutlaka bir yabancı dili çok iyi derecede öğrenmelerini tavsiye eden Taşkın, öğrencilerin kendilerine bir hedef koymalarını istedi. Dernek yöneticilerine böyle bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür eden Özgür Taşkın bu anlamda çalışmalarına Anadolu Üniversitesi içerisinde bulunan Teknopark’ta devam ettiğini birçok proje üzerinde ekip olarak çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman, üstün başarılarından dolayı  Özgür Taşkın’a tüm dernek üyeleri adına plaket takdim ederek başarı dileklerinde bulundu. Programın sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Özgür Taşkın; 'Türk insanına güvenilmesini ve desteklenmesinin gerektiğini, özellikle teknolojik alanda bundan böyle başarılı girişimcilerin olabileceğini' sözlerine ekledi.

Yeni Özgür Taşkınlar ortaya çıkarmak için dernek olarak “Gümüş Akademi” etkinliği düzenlediklerini belirten Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan: "Başarılı gençlerimiz için rol model bugün sayın Taşkın'dır. Davetimize, ailesi birlikte katıldığı için teşekkür ediyoruz. Eskişehir'de yazılım alanında başarılı bir iş adamı olan hemşerimiz Sayın Mehmet Taşkın Bey'in desteği, Özgür Bey'in azmi ve sabrı ile bugün haklı bir gururu birlikte paylaşıyoruz.” dedi.

Dernek Genel Sekreteri Osman Nebioğlu ve yönetim kurulu üyesi Tuncay Aydın da başarı dileklerinde bulunarak gençlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Özgür Taşkın kimidr?
1988 Gümüşhane Kelkit İlçesi doğumlu. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 2012 yılında mezun oldu.2014 yılında MobGe Games’i kurdu.MobGe’nin geliştirdiği Oddmar adlı oyununda, oyun tasarımı ve yönetmeliğini üstlendi. 12 yabancı dile çevrilen oyun bir milyon kişi tarafından dünyanın dört bir tarafında oynanmaya devam etmekte. “Oddmar” Apple tasarım ödülünden sonra alman Tasarım Ödülü,D.I.C.E,IMGA,SXSW gibi ödül veren kuruluşlar tarafından birden fazla dalda ödüle aday gösterildi. Özgür Taşkın halen Anadolu Üniversitesi içerisinde bulunan Teknopark’ta çalışmalarına devam etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.