Site Rengi

DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Günde 5 Bin Porsiyon Sıcak Yemek

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak Çamlıca Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde, günlük 5 bin porsiyon sıcak yemek hazırlanıyor.
10 aşçı ve 6 yardımcı personel ile hazırlanan 5 bin porsiyon sıcak yemeğin 4 – 4.5 bin porsiyonluk bölümü Ramazan ayı nedeniyle mahallelerde kurulan sokak iftarlarında dağıtılıyor. Özel organizasyonlarda ise bu rakam 10 bin ve üzerine çıkabiliyor. Ayrıca 100’er kişilik yemeğin de Esentepe ve Sütlüce Mahallesi muhtarlıkları önünde 400’er porsiyon halinde dağıtımı yapılıyor. Günlük rutin olarak 220 porsiyon yemek ise 80 ayrı haneye teslim ediliyor. Aşevi yetkilileri konu hakkında, “Her gün düzenli olarak 80 haneye 220 porsiyon sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. 2-3 ayda bir bölgemizde bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda periyodik kontrollerimizi yapıyoruz. Bu sayı azalıp yükselebiliyor” bilgisini verdi. 
Öte yandan yıllardır sürdürülen ve Tepebaşı Belediyesi tarafından organize edilen sokak iftarlarında, 40 sorumlu 45 yardımcı personel ve 35 kişilik organizasyon ekibi görev yapıyor. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.