Site Rengi

DOLAR 32,3408
EURO 35,1103
ALTIN 2.238,47
BIST 8.783,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Günyüzü’nün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü

Günyüzü’nün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü
19.09.2020
A+
A-

Günyüzü‘nün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, ilçe merkezinde gerçekleşen törenle kutlandı. Günyüzü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, bu yıl Korona virüs gölgesinde kutlandı. Düzenlenen törene davetliler katılırken, burada bir konuşma yapan Günyüzü Belediye Başkanı Menderes Durgut, ilçenin kurtuluş yıl dönümünü kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Durgut: “Bugün, 19 Eylül 1922 tarihine kadar işgal altında kalan Günyüzü ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümüdür. Bu anlamlı günü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Milli mücadele yıllarında Günyüzü ilçemiz, Sakarya Nehri’nin kızıla boyandığı, Sakarya Meydan Muharebesinin yapıldığı bölgedir ve yöremizde o günleri hatırlatan birçok esere rastlanmaktadır. Milletimiz yüce iradesini, birlik ve beraberliğini burada da göstermiş ve ilçemiz Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde işgalden ve esaretten kurtarılmıştır” diye konuştu.

Günyüzü Kaymakamı Burak Akeller ise: “İlçemizin kurtuluş yıl dönümünde, vatanı için canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlık mirasını korumak için canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.