Site Rengi

DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Gürleyik Şelalesi’nde Piknik Yapılmasına Karşı Tepki Büyüyor

15.08.2019
A+
A-

Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyik Şelalesi'nin suyunun daha temiz akabilmesi için Gürleyik Çayı etrafında piknik yapılmaması gerektiği konusunda bir açıklama yaptı.

Eskişehir’in Mihallıççık ilçesine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta bulunan Gürleyik Şelalesi, doğal güzelliği ile görenlerini adeta kendine hayran bırakıyor. Ancak turistler tarafından son zamanlarda ilgi odağı olan şelalenin su yatağında piknik yapılıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, çay yatağında piknik yapılmaması gerektiğini vurguladı. Gürsoy, "Gürleyik Çayı’nın temiz akması için çay yatağında piknik yapılmasın. Bunun güzel bir örneğini Bursa’nın Kemal Paşa ilçesinin Su Uçtu Şelalesi’ne gittiğimde gördüm. Suya girilmiyor. Her taraf tertemiz, pırıl pırıl. Bir tek çöp göremezsiniz. İnsanlar fotoğraf çekiyor, video çekimi ve yürüyüş yapıyor. Gürleyik Şelalemiz de artımız var. Suya girerek serinleyebilirsiniz. Başka alanda piknik yapılabilir. Gürleyik Çayı’nın yatağında piknik yapılmaması için Valimizden ve Çevre Şehircilik ve Bakanlığı’ndan destek alacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.