Site Rengi

DOLAR 32,5681
EURO 34,8878
ALTIN 2.438,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

Haller Gençlik Merkezinde Neler Oluyor?

15.08.2019
A+
A-

Yaklaşık bir yıl önce Haller Gençlik Merkezin de bir kadın girişimci olan Tüze Tigin tarafından açılan Çikolata Sanat Cafe, Haller Gençlik Merkezi yönetimi tarafından tahliye ediliyor.
8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken bir kadın girişimci Haller Gençlik Merkezi yönetimi tarafından cezalandırılıyor. 
El yapımı çikolatalarıyla kısa süre de Eskişehir’e değer katmış ve herkesin gönlünü kazanmış Tüze Tigin üzüntüsünü şöyle dile getirdi: “5 yıldır ailemle birlikte Eskişehir'de yaşıyoruz ve burada çok mutlu hissediyorduk. Çikolata yapımı konusunda çok ciddi eğitim aldım ve bu şehirde hayata geçirmeye karar verdim. Eskişehir’e özgün bu şehrin ismini taşıyan bir çikolata ürettim ve yakında patentini de alıyoruz. Eşimle birlikte kurduğumuz “ÇİKOLATA SANAT CAFE” kısa sürede herkesin beğenisini kazanan sıra dışı, sıcak, samimi bir yuva oldu. Kültürel, sanatsal etkinliklerimizle Haller Gençlik Merkezi'ne bir dinamizm kazandırdık. Ancak buranın yönetimi önce astığımız bir tiyatro afişini sökerek her türlü etkinliğimiz yasakladı ve baskı uygulamaya başladı. Bir yılı aşkın yaşadığımız her türlü baskıya rağmen insanların gönlünde taht kurmayı başardık. Eskişehir'e kazandırdığımız değerlere neden karşı çıkılıyor, anlamakta zorlanıyorum. Özellikle aydın ilerici bir şehir olarak gördüğümüz ve sahip çıktığımız Eskişehir’e yakışıyor mu? Hayal kırıklığı ve derin üzüntü içindeyim. Yetkililerin bir an önce bu konuya el atmalarını ve Haller Gençlik Merkezi’nin kuruluş amacı olan kültür-sanat kimliğine kavuşmasını umut ediyorum."

Kısa sürede çevrelerinde yarattıkları pozitif etkiyle sadece nezih ve üreten bir mekan değil aynı zamanda kocaman bir aile olmayı başaran Çikolata Sanat Kafenin kapatılmasına göz yummak bu hukuksuzluğu yapanlara ortak olmaktır. Eskişehir’in en iyi çikolatalarını ve kurabiyelerini yiyip şehrin en emek verilen salebini ve dünya kahvelerini içtiğimiz hepsinden öteye en keyifli sohbetleri yapmamıza imkan veren Barkan ve Tüze Tigin toplumda rol model alınması ve korunması gereken insanlardır.
Mustafa Avcı/Uluslararası Gençlik çalışmaları Koordinatörü

Bu gün dünya Emekçi Kadınlar Günü ve bir emekçi kadının tüm çabalarıyla açıp işlettiği bu samimi işletmenin her daim burada olmasını istiyoruz. Dostluğu,sanatı,iyiliği üzerinde taşıyan bu insanlar bizlere çok şey öğrettiler. İyi ki varsınız ve varolunlütfen.Kendilerine yapılan bu haksızlığı da şiddetle kınıyorum. 
İpeknaz Yıldırım/Öğretmen

Çikolata Sanat Cafe sadece bir cafe değil. Dostluğumuzu paylaştığımız sıcak bir yuva. Ve ben bu yuvamın,yuvamızın yıkılmasını istemiyorum! Bizi böyle donanımlı tatlı insanların yaptığı o tatlı çikolatalardan gülen yüzlerinden ayırmaya kimsenin hakkı yok.
Yasemin San/Hostes

Çikolata Sanat Cafe de bir çok kültür ve sanat sever insanlarla tanışma şansını yakalıyorum. Satranç oynayabileceğim keyifli insanlar bulabildiğim bu sıcacık cafe Haller de sonsuza dek kalmalı.
Zeynep Hoşgör/Psikolojik Danışman

Eskişehir de öğrencilik hayatımın ilk yılı. Çikolata Sanat Cafe’yi meşhur Haller Gençlik Merkezini gezerken cafe de çalan müzikle keşfettim. Beni ilk etkileyen şey ruhuma hitap eden müzikleriydi. Sonrasında hayatına çok şey sığdırmış gazeteci savaş muhabiri Barkan Tigin oldu. Burada oturup kahve içip o güzel şarkıları dinlediğimde huzurla dolduğumu hissediyorum.Dostlarımla çok şey paylaştım anılarım var bu mekanda. Barkan abi be Tüze abladan çok şey öğrendim. Burası benim için çok ayrı bir yere sahip. Çünkü insanlık ve dostluğun olduğu bir yer burası.Enfes kahveleri ve doyamadığım çikolataları da cabası. Burayı seviyorum, onları seviyorum ve kapatılmasını istemiyorum.
Aslı Kara/Öğrenci

Eskişehir de ilk yılım ve daha ilk yılda böylesine nadide bir mekanı keşfetmek benim için çok önemli bir dönüm noktası oldu. Gerek sanatsal ruhu gerek işletme sahipleriyle Esjkişehir’in ruhunu tamamıyle yansıtan bir mekan. Böylesine bir yerin kapatılması Eskişehir gibi aydın bir şehir açısından büyük kayıp olur. Bu gerici  zihniyeti de kınıyorum.
Berfin Ertürk/ğrenci

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.