Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Hamburg’ta Türk Konseri

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan orkestra ile Almanya'da üniversite öğrenimi gören gurbetçi gençlerin yer aldığı koro, yurt dışındaki Türklerin kültürlerini daha yakından tanıması amacıyla Hamburg'da konser verdi.

Okul Müdürü Ersin Kökten, yaptığı açıklamada, "Gençlere Kulak Verin" adlı proje kapsamında lise öğrencilerinden oluşan orkestranın, Almanya'da öğrenim gören gurbetçi gençlerin yer aldığı Hamburg Türk Gençlik Korosu ile muhteşem bir konsere imza attığını söyledi.

Etkinliğe, Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, Hamburg Eğitim Ataşesi Safiye Genç, Hamburg Ticaret Ataşesi Uğur Özcan'ın da katıldığını aktaran Kökten, şunları kaydetti:

"Proje, Türkiye'de ve Almanya'da iki farklı kültürle yetişen gençlerin Türkçeye ve Türk kültürüne sahip çıkması, aynı zamanda Anadolu'nun farklı ezgilerini birlikte seslendirmesi anlamında büyük bir öneme sahip. Almanya'da yaşayan gurbetçilerin yanı sıra Alman vatandaşları da konsere büyük ilgi gösterdi. Konser sonunda Polonya ve Ukrayna'nın yanı sıra Almanya'dan da yeniden konser için teklifler aldık. Projenin üçüncü ayağını bu ülkelerin birinde yapmayı planlıyoruz."

Kökten, projenin ikinci ayağında aynı ekibin 2020'de Eskişehir'de ortak bir konser vereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.