Site Rengi

DOLAR 32,5435
EURO 34,8563
ALTIN 2.436,22
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Harflere Fısıldayan Adam…

15.08.2019
A+
A-

Yüzlerce eseri ile binlerce gönlü fetheden, yazdığı yazılara anlam ve duygu katan, harfleri güzelleştiren sanatçı Özdemir Şenova, birbirinden değerli çalışmalarından oluşan bir sergiye daha imza atacak.

Eskişehir'in en önemli Hattatlarından Özdemir Şenova, Hüsn-i Hat ve Kaligrafi Sanatı'nın önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 37 yıldır devam ettirdiği güzel yazı sanatına, birbirinden değerli sergiler ve eserler sığdırdı. Ocak ayında açmayı planladığı sergisini, şehir dışında düzenlemeyi düşünen Şenova'nın, yurt içinde ve yurt dışında toplam 17 kişisel, 6 karma, 2 adet güzel yazı bayramı bulunuyor.

37 Yıldır Yazıyorum

Sergi çalışmalarının yanı sıra, ücretsiz kurs ve eğitimler veren Şenova, "Belediye, halk eğitim merkezleri ve Anadolu Üniversitesi'nde onlarca öğrenciye Hüsn-i Hat ve Kaligrafi Sanatı Eğitimi veriyorum. 90'ın üzerinde öğrencim var. Yaklaşık 11 yıldır eğitim veriyorum. Fakat bu sanatı 37 yıldır devam ettirmekteyim. Hüsn-i Hat ve Kaligrafi güzel yazı demek. Yazıları, cümleleri, harfleri ve isimleri en güzel şekilde yazmak demek. Yaptığım eserler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanları, milletvekilleri ve daha pek çok önde gelen isimlere ulaştı." dedi.

En Farklı Eserim 'Yazma' Eseri

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Türkiye'nin bir çok ilinden sipariş aldığını belirten Şenova, yazılarının en fazla düğün davetiyelerinde, başarı belgelerinde, diploma ve tablolarda yer aldığını söyledi. Üzerine yazı yazılabilecek her yere ve her şeye çalışabildiğini belirten Şenova, "Şimdiye kadar yaptığım en farklı çalışma yazma üzerine yazdığımız eserdi. Bu çalışmayı şimdiye kadar yapan 2 kişi var. Birincisi Etem Çalışkan. İkincisi ise benim." dedi.

 Özdemir Şenova Kimdir?

1969 Eskişehir Doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. Hün-i Hat ve Kaligrafi Sanatı'nı aynı anda öğrenen ve öğreten sayılı sanatçılardan birisi. Yüzlerce esere ve onlarca sergiye imza atan Şenova, Güzel Yazı Sanatçısı olarak çalışmalarına devam etmekte.

Hüsn-i Hat Nedir?

Hüsn-i hat, İslâm yazıları için kullanılan bir tabirdir. İslâm yazı çeşitlerinin estetik ölçü ve endişeler içerisinde yazılmasına denilir. İslâm yazılarını, estetik ölçüler ve endişeler içerisinde yazana da "hattat" unvanı verilmektedir. Zaten hüsn-i hattın kelime manası, ölçüleri içerisinde yazılmış güzel yazı demektir.

Kaligrafi Nedir?

Kaligrafi, harflerin aralarında ki boşlukları, doğru yazım biçimlerini ve oranlarını belirli kurallar çerçevesinde yeniden düzenleyerek güzel, estetik ve zarif yazı yazma sanatı olarak adlandırılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.