Site Rengi

DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri FarkındalıK Eğitimi’

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Hava Seyrüsefer Sistemleri ve Mania Kriterleri Farkındalık Eğitimi” konferansı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  
Konferansa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teknik Denetçi Murat Topçu ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğündeki birimleri, görevlerini, insan kaynaklarını, üyesi oldukları uluslararası kuruluşlarını tanıtarak başlayan Murat Topçu daha sonra konferansın içeriğini oluşturan “VOR (VHF Omni-directional Radio Range), DME (Distance Measurement Equipment), NDB (Non-directional Radio Beacon), ILS (Instrument Landing System), Radar (PSR ve SSR), Ulusal ve Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterleri hakkında bilgi verdi. Topçu, seyrüseferin bir noktadan başka bir noktaya deniz, hava, kara herhangi bir yolla seyahat etmek anlamına geldiğini açıklayarak “Konferansımızın konusu olarak bilinen VHF frekans bandında çok yönlü radyo yayını olarak bilinen VOR, uluslararası standartta orta ve kısa mesafe navigasyon yani seyrüsefer cihazı olarak tanımlanır” dedi. DME, NDB, ILS, Radar, Uluslararası Mevzuat ve Mania Kriterlerinden de bahseden Murat Topçu, “Aslında siz bu bilgileri üniversitede alıyorsunuz. Hepinizin de çok iyi bildiğine eminim. Ama bizim amacımız bu konularda biraz da olsa farkındalık oluşturmak ve bildiklerinizin üzerinden bir kez daha geçmek” diyerek konuşmasına son verdi. 
Konferansı sonlandırmasının ardından soru-cevap kısmına geçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.