Site Rengi

DOLAR 32,3638
EURO 35,0383
ALTIN 2.324,23
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Hayalimdeki Yunus Emre’

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı ilçesi Yunus Emre Eğitim Bölgesindeki 13 ilkokulun birlikte düzenlediği “Hayalimdeki Yunus Emre” adlı resim sergisi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde törenle açıldı. 
Her okuldan 5 er eser olmak üzere toplam 65 eser, resim sergisinde sergilendi. Davetliler ve sanatseverler, sergiye yoğun ilgi göstererek sergi beğeni topladı. Törene; Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. 
Yunus Emre Eğitim Bölgesi adına törenin açılış konuşmasını yapan Eğitim Bölgesi Koordinatör Müdürü 1. Hava İkmal Bakım Merkezi İlkokulu Müdürü Nurettin Ateş, ‘’Bizler Yunus Emre Eğitim Bölgesi okulları olarak; Yunus Emre’yi tüm öğrencilerimizle birlikte derslerimizde işledik. Öğrenilenlerden yola çıkılarak, öğrencilerimizin ‘’Hayalindeki Yunus Emre’yi resimlerine yansıtmalarını istedik. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftasında; okullarımızda resim yarışmaları düzenledik. Her okuldan 5 eser seçerek öğrencilerimizi okullarında ödüllendirdik. Biz öğretmenler olarak; Eskişehir’in değerli kişiliği, Yunus Emre’yi örnek alarak, gönül kırmayan, gönüller yapan, sevgiyi, hoşgörüyü karakter haline getirmiş nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz’’ dedi ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. 
Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin de yaptığı konuşmasında, “Tevazu, hoşgörü, sevginin timsali, Eskişehir’in değeri Yunus Emre’yi; Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’nda, Yunus Emre Eğitim Bölgesi olarak, anmak ve öğrencilere Yunus Emre’yi öğretmek ve sevdirmek çok önemlidir. Resim sergisi, Yunus Emre’yi sevmek ve öğrenmek açısından geniş kapsamlı hazırlanmış. Bu resim sergisinde, emeği geçen herkesi tebrik ederim ve kutlarım’’ diye ifade etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.