Site Rengi

DOLAR 32,5430
EURO 34,8241
ALTIN 2.427,19
BIST 9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Hobi Bahçelerinde Moral Buluyorlar

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi hobi bahçeleri ile Tepebaşı sakinleri, hafta boyunca doğayla ve toprakla iç içe zaman geçiriyor, sebze ve meyve üretmenin keyfini yaşıyorlar. Hobi bahçelerinde domatesten salatalığa, fasulyeden karpuza, her türlü tarımsal üretim mümkün.

Aşağısöğütönü, Batıkent ve Zincirlikuyu olmak üzere üç farklı adreste yer alan hobi bahçelerinden hizmet alan emekli, engelli, gazi, gazi ve şehit yakını toplamda 282 yurttaş, doğadan uzaklaşan günümüz insanının en yaygın hayallerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Kendilerine sunulan 40 ila 45 metrekarelik alanlarda, tarımsal üretimler gerçekleştiren yurttaşlar, şehir hayatının getirdiği stres ve zihinsel yorgunluktan da uzaklaşıyorlar.

Çeşitli sebze ve meyve üretimleri gerçekleştirerek, ekip-biçerek vakit geçiren yurttaşlar aynı zamanda kentteki çevrecilik ve yeşil alan kültürünü gelişmesine de katkı sağlıyorlar. Kendilerine sunulan hizmetten çok memnun olduklarını kaydeden yurttaşlar, Tepebaşı Belediyesi’nin yetiştirmeleri için dağıttığı fidanlara gözleri gibi bakıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.