Site Rengi

DOLAR 32,5609
EURO 34,7605
ALTIN 2.492,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

‘Hocalı Soykırımı’ Fotoğraf Sergisiyle Anıldı

‘Hocalı Soykırımı’ Fotoğraf Sergisiyle Anıldı
23.02.2020
A+
A-

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından Atila Özer Karikatürlü Ev önünde ‘Hocalı Soykırımı’ ile ilgili fotoğraf sergisi ve basın açıklaması düzenlendi.
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Hocalı Soykırımı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında: “Hocalı Soykırımı; Azerbaycan Cumhuriyeti’nin tarihi toprakları olan Karabağ’ın işgali sırasında, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde, hunharca ve işkencelerle vahşice şehit edilmesidir. Hocalı’da yaşanan soykırım, Rusya’nın 366, Motorize Alayı’nın desteğindeki Ermeni birlikleri tarafından gerçekleştirilmiştir. İnsan Hakları Örgütü, Hocalı Soykırımı’nı Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Bugün burada açmış olduğumuz fotoğraf sergisi ile Karabağ’ın işgali sırasında ve Hocalı Soykırımında yaşananları vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Hocalı Soykırımı kesinlikle bir tarih değildir. Çünkü Hocalı’daki vahşeti görenler ve soykırımı yaşayanlar bizlerin arasında yaşamaktadırlar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.