Site Rengi

DOLAR 32,5327
EURO 34,9418
ALTIN 2.435,60
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

HUDER Söyleşileri Başladı

15.08.2019
A+
A-

HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Eskişehir Şubesi, söyleşi programı HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya’nın katıldığı açılış programı ile başladı.

Eskişehir Şube Başkanı Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, yeni dönemin açılış programını Av. Hüseyin Kaya’nın yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Av. Hüseyin Kaya ise hukukçulara hitap ettiği konuşmasında: “Toplumun en çok cesaret beklediği kişiler hukukçulardır. Özellikle de avukatlar. Gerçeğin dışındaki hiçbir şeye zihnimizi teslim etmemeliyiz. Hukukçular toplumun tartışarak çözüm bulamadığı pek çok konuya kolayca çözüm getirebilirler. 

Sivil toplum kuruluşları da ayrıca önemli….                          Sivil toplum kuruluşlarının, devlet, millete büyük katkıları olduğunu çok defa bizzat yaşadım. Mesleğinizle sivil toplum çalışmalarınızı birleştirmeseniz başarılı olamazsınız. Müdahil olma gayesi ile hareket edeceksiniz. Herkes çözümü yargıdan bekliyor. Bu beklentiyi karşılayacak katkıyı sunmak gerekli. Biz birbirimizin garantisiyiz. Anayasamızda var mı, bir darbe girişiminde vatandaşlar kendisini savunacak diye? Ona rağmen hain darbe girişiminde cesaretle sokağa çıkıldı. Bu anlamda bir sivil toplum çalışmasını farklı meslek gruplarından beklememeliyiz. Teorik ve toplumsal analiz yeteneği için hukuk felsefesi çerçevesi, insan hakları çerçevesi gerekli. Çalışmalar felsefe içermeli. Temelinde adalet olmadığı için tarlalar şimdi boş. Sivil toplum çalışmaları hem Türk Tarihimizde, hem İslam Tarihimizde oldukça eski ve köklüdür. Sosyolojik tahlillerle, hukukçu gözü ile toplumsal sorunlara müdahale etmek için HUDER var.” Şeklinde konuştu.

Yargıtay’ın İstanbul Bildirgesi ile ilgili olarak ise Av. Hüseyin KAYA, Yargıtay yetkilileri ile yapmış oldukları görüşmede avukat dışında bu görevi yapacak kişilerin de olabileceğine dair bir düşüncelerinin olmadığını, Türkiye’de savunma mesleğini yapacak yeterince avukat olduğunun ifade edildiğini belirtti.

Genel Başkan Av. Hüseyin Kaya’ya Eskişehirspor atkısı hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.