Site Rengi

DOLAR 32,5014
EURO 34,8251
ALTIN 2.487,86
BIST 9.571,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Hüseynî Sâlâ

10.09.2019
A+
A-

Yazın ortasında, temmuzun on beşinde esen neydi? Kasırga görmemiş bozkırı tutuşturan hangi yeldi?Gece gece semayı dolduran kimin salasıydı?

Çelik gagalılar ve metal sesliler yıldızları göstermiyordu bize. Göklerle aramıza perde olmuşlar, kendi hükümranlıklarını ilan etmişlerdi. Bizim dilimizde, bizim dinimizi sökmüşler, bir gedik açmışlar adına hizmet demişler, oydukça oymuşlardı.Himmetlerle kendi putlarını dikmişler, fetihten sonra hicret hayali kurmuşlar, muhacir olup ensarısömürmüşler, ensar olup esnafın tepesine binmişlerdi.Şüheda kanıyla yoğrulan güzel vatanımı hep terk edilecek ülke olarak görmüşler, mutluluk ve huzur ülkesini “Okyanus Ötesi” bilmişlerdi. Kinlerini bilemişler yuva sanılan kuytularda, hasetlerini zikretmişler tespih yerine, öfkelerini yiyip kusmuşlar makbul niyetine. Kendi ülkesini kurmuştu ülkemin içinde; kendi öğretmenini atamış, kendi doktoruna gitmiş, kendi esnafından alışveriş yapmıştı. Bu güzel ülkenin camileri ve Kuran kursları açıkken ev ev dolaşıp dini öğretme gayesiyle (!)insanları fişlemişler, fantastik hikâyelerle kendi örgütlerine para toplamışlardı.

Taşradan üniversiteye gelen gençler, bu örgütün evlerine, yurtlarına girince zenginlemeye, çapı genişlemeye başlamış, KPSS bihaber insanlar, birden memur olmuş hatta nokta atışıyla devletin önemli kademelerinde yer almışlardı. Zayıfken masum, kuvvetlenince kindar olan bu güruhla karşı karşıya geldik 15 Temmuz gecesi…

“Her şerde bir hayır vardır.” diyerek 15 Temmuz’u bir kez daha analım. Bu toprakların bizim için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatan Rabbimize hamdü senalar edelim.

Gözünü kırpmadan vatanı için canından geçen şühedaya rahmet dileyelim, şükranlarımızı sunalım. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu idrak edelim. Diğer zamanda birbirine selam vermeyen insanların düşmana karşı aynı safta canlarını siper ettiklerini gördük çünkü. Gaflet uykularından bizi uyandıran o hüseyni sala ile iliklerimize kadar yeniden doğuşumuzu fark edelim. Evlatlarımız uyurken onlara aydınlık yarınlar bırakabilmenin huzurunu hissedelim.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.