Site Rengi

DOLAR 32,3269
EURO 35,0739
ALTIN 2.300,06
BIST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Hz. Mevlana, Eskişehir’de Anıldı

Hz. Mevlana, Eskişehir’de Anıldı
18.12.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği tarafından “Şeb-i Arus Hz. Mevlana’yı Anma ve 746.Vuslat Yıldönümü Sema Töreni” düzenlendi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefat ettiği gece olarak adlandırılan Şeb-i Arus; Hz. Mevlana’nın bizzat kendisi bu geceyi Rabb’ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü ‘Düğün Gecesi’ olarak tanımlıyor. Hz. Mevlana’nın vefat yıldönümüne denk gelen haftalarda yapılan ‘Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ de halk arasında ‘Şeb-i Arus’ olarak anılıyor. Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Eskişehir’deki anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Öte yandan Sazova Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilen anma programına; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ve Hz. Mevlana’nın 20. kuşaktan torunu Konya Çelebisi Dr. Berna Çelebi Şener katılım gösterdi.

Arzu Yılmaz Dağdemir tarafından Hz. Mevlâna ve Yunus Emre’nin rubailerinin okunmasıyla başlayan tören, Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nun seslendirdiği ilahiler ile devam etti. Şeb-i Arus Töreni, Zekai Dede Efendi’nin İsfahan Mevlevî Âyini icrası ve sema gösterisinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.