Site Rengi

DOLAR 32,5011
EURO 34,6246
ALTIN 2.481,40
BIST 9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 19°C

I. Irak Türkmen Çalıştayı

15.08.2019
A+
A-

Ankara’da gerçekleştirilen "I. Irak Türkmen Çalıştayı"nda Telafer ve Tuzhurmatu’daki son durum ve Irak’ın imarı sürecinde Türkiye’deki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle izlenecek yol haritası ele alınması üzerine bir araya gelindi. 
Toplantı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTÜDAM) Müdürü ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden'in de katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, Irak Türkmenleri’nin göç problemleri hakkında açıklamalarda bulunan Özden, kalıcı çözümler bulunabilmesi için Türkiye dışındaki göçmenlerin problemlerinin ve çözümlerinin akademik ortamlarda tartışılması gerektiğini ifade etti. Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerindeki göçmen problemlerinin dünya kamuoyuna tanıtılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Hilmi Özden, bu yaklaşımın oluşturulamaması durumunda sadece sivil toplum kuruluşları ile iyi niyet çabalarının ötesine geçilemeyeceğini vurguladı. Özden, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin TİKA, AFAD, Sağlık Bakanlığı, Göç İdaresi gibi kurumları ile destek vermesinin son derece önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu konuda dünya sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.