Site Rengi

DOLAR 32,5601
EURO 34,8812
ALTIN 2.435,32
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

İÇAD Çocukları Sessiz Doğa Yolcusu

15.08.2019
A+
A-

İşitme Engelli Çocuklar ve Aileler Derneği (İÇAD) üyeleri, Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen Sessiz doğa projesine katıldı. 

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri tarafından finanse edilen, işitme engelli öğrencilerin doğa farkındalıklarını artırabilmek ve bilgi düzeylerini geliştirmek amacıyla düzenlenen projede İÇAD üyesi 21 çocuk ve 3 yetişkin yer aldı. İÇAD Yönetim Kurulu Üyesi Ürküş Gürel, "Proje ile hedef kitleye, tabiatı; onun diliyle ve onunla birlikte tanıtmak, tabiat zenginliklerine yönelik ekolojik bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. Yöremizde korunan doğal alanların tanınması ve buralardaki flora ve fauna türleri hakkında yerinde verilecek görsel bilgilerle, müze, laboratuvar ve üretim çiftliği gibi alanlardaki mevcut bilgiyi de kullanarak hedef kitlenin bilgi dağarcığına doğal-ekolojik unsurlar eklemek istiyoruz. Gerçekleştirilecek eğitim, katılımcı ve sorgulayıcı bir yaklaşımla bizzat doğanın içinde doğal denge denilen olağanüstü uyumun algılanmasına ve bu uyumun bozulmasını önleyici kimi önermelerin olduğu, ekoloji tabanlı bir eğitim uygulamasıdır. Böylece ekosistemler, tüm öge ve işlevleri ile bir bütün olarak anlatılacak ve anlaşılacaktır. Bu işlevlerin insan bağlantısı, başka bir deyişle yaşam için gerekliliği ve öneminin kavranması da sağlanmış olacaktır. Çocuklarımızın kendini gerçekleştirmesine imkan sağlayacak daha nice projelerle yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.