Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İhtiyaç sahiplerine TEBEV desteği

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri (TEBEV) maddi kaynağı bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. 
Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren TEBEV, çeşitli ev eşyalarından vatandaşların yaşadığı ortamın fiziki yapısının iyileştirilmesine, hastaneye ulaşım hizmetinden temizliğe kadar birçok konunda yardım ederek gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyor. 2012 yılı Mart ayında hizmet vermeye başlayan TEBEV, battaniyeden, hastalar için üretilmiş özel yataklara, yürümeye yardımcı olan araçlardan, mutfak araç gereçlerine kadar birçok konuda yardım sağlıyor. TEBEV, 65 yaş üstü yaşlılar, tedaviye yönlendirilmesi gereken mağdur hastalar, yalnız yaşayıp kendi bakımını sağlayamayanlar, engelliler, yatalak durumda olanlar, evde sağlık bakımına ihtiyaç duyan hastalar, sosyal güvencesi bulunmayanlar ve sağlık hizmetine ulaşamayan yurttaşlara yönelik hizmet veriyor. Tepebaşı Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri, 2017 yılı itibariyle 2738 yurttaşı ziyaret etti ve 537 kişiye düzenli olarak hizmet götürdü. Yürütülen çalışmalar ile 2017 yılı boyunca kırsal alanlarda yapılan sağlık taramaları da aralıksız devam etti ve 706 vatandaş sağlık kontrolünden geçirildi. Yurttaşların sosyalleşmesi amacıyla da gezi, piknik, özel gün kutlamaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç TEBEV’in vatandaşların sağlık kontrollerini rutin olarak yaptığını kaydederek, “Tepebaşı Belediyesi, birçok konuda olduğu gibi sağlık konusunda da Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Birçok belediye çalışmalarımızı takip ederek bizi model alıyor. TEBEV, herhangi bir maddi geliri olmayan vatandaşlarımıza belediyenin imkanları ile her türlü yardımı sağlıyor. Evleri düzenleniyor, çatısı akıyorsa onarılıyor, kapısı kırıksa yapılıyor, boyanıyor badana ediliyor ve rutin bir şekilde temizlikleri yapılıyor. Belirli günlerde şehir dışında geziye gidiyorlar. Sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalara aralıksız olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.