Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İl Emniyet Müdürlüğü’nden Gazeteci Ayşenur Arslan’ın Gözaltı İddiasına Yalanlama

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Ayşenur Uyanık Arslan’ın gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 
İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “22 Mart günü bazı basın yayın organlarında gazeteci Ayşenur Uyanık (Arslan)’ın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındığına dair aslı olmayan haberlerin yayınlandığı görülmüştür. Emniyet güçlerimiz tarafından 22 Mart günü saat 19.00 sıralarında kendisine adli bir konu ile ilgili tebligat yapılmıştır. Gözaltına alındığına dair haberler tamamen asılsızdır” diye belirtildi. 

“Hakkımda açılmış bir dava varmış benim haberim yok” 
Öte yandan kaldığı otelde gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulunan Gazeteci Ayşenur Uyanık Arslan, “Hakkımda açılmış bir dava varmış Ankara’da benim haberim yok 12 Mart’ta bir yakalama kararı çıkmış. Davaya gitmedim diye. Ve otomatik olarak bu işliyor. Eskişehir’e bir toplantı için gelmiştim. Otele girince T.C. kimlik numarası verince alarm vermiş. O nedenle geldiler, gözaltına alındım gibi. Yani şuanda oteldeyim, otelim kafesindeyim. Galiba emniyete gideceğim ifade vermeye ama sırf ifade vermek için. Buna gözaltı demeyelim belki de, bilmiyorum” ifadelerini kullandı. 

“Halkı kin, nefret ve suça teşvik etmişim. Bunu nasıl, niçin yapmışım hiçbir fikrim yok” 
Ayrıca Arslan, “Halkı kin, nefret ve suça teşvik etmişim. Bunu nasıl, niçin yapmışım hiçbir fikrim yok açıkçası. Dava açılmış haberim yok. Sadece bu kadarını biliyorum. 40. Asliye Ceza, halkı kin ve nefretle suç işlemeye teşvik etmişim. Emniyete gideceğiz ondan sonra sorun çözülmüş olacak. Çünkü bir prosedür varmış onun yerine getirilmesi gerekiyormuş. Tabi şunu söylemek lazım Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısının bu konuda herhangi bir dahili yok. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı herhangi bir gözaltı talimatı vermiş değil. Tamamen otomatik olarak T.C. kimlik numaram otele girince ‘A biz bunu arıyoruz’ demişler” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.