Site Rengi

DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

İl Göç İdaresi’nden Engelli Âilelere Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de uluslararası koruma statüsünde bulunan Afganistan, Irak ve Suriyeli aileler İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Akyıldız ve sivil toplum kuruluşlarının yardımsever ekipleri tarafından ziyaret edildi.  
Ziyaretleri sırasında yetim ve engellilerin sorunları ile ilgilenen Gökhan Akyıldız, "İlimizde birçok milletten misafir bulunuyor. Bunların arasında Iraklı Türkmen kardeşlerimiz var. Afganistan'dan gelen Özbek Türkü olan kardeşlerimiz var ve tabi zulüm, terör ve savaştan kaçan Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz var. Her birinin derin ve matem dolu hikayeleri var. Bugün ziyaret ettiğimiz evlerden birinde Türkmen bir teyzemiz 7 yetimi ile beraber kalıyor. 10 evladından 9'unu vurmuşlar. '750 dönüm arazimiz vardı Allah bize burada bir odayı nasip etti. Rabbim Türk devletine bir zeval vermesin. Duamız her zaman Türkiye ile' diyor. Başka bir yetim ailesine gittiğimizde evler Türk bayrakları ile donatılmış. O evde de 6 yetim var. ‘Türkiye bizim vatanımız. Türkmeniz, ayrı gayrı yoktur bizim özümüz burasıdır’ diyor. Yani Türkmen kardeşlerimizin acıları büyük ama Türkiye sevdaları inanın daha büyük. Bu sevgiyi, bizleri evlerine çay içmeye davet ettiklerinde hepsinin gözlerinde görüyoruz. Gönül coğrafyası derin olan bu aziz milletin, evlatları olarak yetim ve engelli kardeşlerimizin evlerinde olmak, onlarla hasbihal etmek ve bir nebze de olsa hüzünlü yüzlerinde tebessümlere vesile olmak bize onur vermiştir. Bu tür ev ziyaretlerine belirli aralıklarla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.