Site Rengi

DOLAR 32,5052
EURO 34,6381
ALTIN 2.482,11
BIST 9.586,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 19°C

İl Sağlık Müdürlüğü İşitme Engellilere Kulak Veriyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünce hizmete sunulan işitme dil ve konuşma engelli hasta vatandaşlar tercüman sağlık personelleri eşliğinde kısa sürede hastanelerde tedavi olma imkânı buluyor

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünce “Sağlıkta Tüm Engelleri Kaldırıyoruz” çalışmasının ardından uygulamaya konulan işitme, dil ve konuşma engelli vatandaşları kapsayan proje kapsamında 22 sağlık personeline, uzman eğitimciler tarafından ‘Temel İşaret Dili Eğitimi’nin bir üst basamağı olan ‘Türk İşaret Dili’ (TİD) eğitici, öğretici tercümanlık eğitimini alan sağlık personeli tarafından veriliyor.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge: “Uygulama ile işitme, dil ve konuşma engelli vatandaşlar, tercüman sağlık personelleri eşliğinde evlerinden sağlık Müdürlüğünün araçları ile alınıp sağlık kurumlarına götürülüyor. Verilen bu hizmetin tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri, diyaliz merkezleri, tedavi merkezleri, aile hekimlerini ve toplum sağlığı merkezlerini kapsıyor. İşitme, dil ve konuşma engelli vatandaşlarımız götürüldükleri sağlık kurumlarında tercüman sağlık personelleri refakatinde hasta kabul, poliklinik muayene, tahlil, tetkik, hasta yatış, klinik, sağlık kurulu, acil servisler, koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanacak ve “Sağlıkta İşitme Engellilere Kulak Veriyoruz; Sessiz Kalmayın” sloganı ile başlatmış olduğumuz projeden yararlanmak isteyen işitme, dil ve konuşma engelli vatandaşların hafta içi 08:00-17:00 saatleri arası Sağlık Müdürlüğü Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan 0 533 156 76 66 numaralı telefona SMS atmaları veya WhatsApp üzerinden görüntülü olarak aramaları yeterli olacak.” dedi.

Müdür Bilge, uygulamayı işitme, dil ve konuşma engelli bir hastanın evine tercüman sağlık personeli ile yaptığı ziyaretle yerince inceleyerek: “Uygulama kısa zamanda benimsendi. Beğeni kazanan bu uygulamanın merkezdeki tüm hastanelerimizde geçerek hizmet kalitelerini arttırmayı planlıyoruz. Bu kapsamda; Eskişehir Devlet Hastanesi’nde 2, Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde 2, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nde 1, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 1, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 3, 112 İl Ambulans Başhekimliği’nde 3, Ulusal Medikal Kurtarma ekibinde 2, Toplum Sağlığı Merkezlerinde 4, Engelli Koordinasyon ve Çağrı Merkezinde 4 olmak üzere toplam 22 sağlık personeli işitme engelli vatandaşlar için sağlık kurumlarında hizmet vermek üzere aktif görev yapmaktadır” dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge: “Ayrıca herhangi bir âfet durumunda işitme engelli vatandaşlarımıza ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak ilimizde yaşayan işitme, dil ve konuşma engelli vatandaşlarımızın isim, adresleri ve telefon numaraları Ulusal Medikal Kurtarma ekibi ile paylaşılmakta ve sürekli olarak güncellemesi yapılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.