Site Rengi

DOLAR 32,3281
EURO 35,0599
ALTIN 2.296,43
BIST 9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İl Sağlık Müdürü Bilge Proje Çalışmalarını Yerinde İnceledi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.(İnönü Fabrika Müdürlüğü) ile “Özel-Devlet İşbirliği Sağlıkta El Ele” projesi kapsamında iki kurum arasında imzalanan protokol gereği fabrika çalışanlarının sağlık taramalarına başlandı.

Yapılan çalışmaları yerinde görerek, projeyi yürüten sağlık ekibini ziyaret eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; ‘Özel-Devlet İşbirliği Sağlıkta El Ele” projesinin ilimizde bir ilk olduğunu, bu proje ile Ford Otomotiv Sanayi  A.Ş’ne ait Eskişehir İnönü Fabrika Müdürlüğü’nde çalışan ortalama 1700 personelin sağlık taramalarının -KETEM taramaları, PSA, EKG- yapılmaya başlandığını ve bu çalışmalar sonucunda çalışanların sağlık taramaları yapılarak -KETEM, PSA, EKG- erken tanı ile vakalar tespit edilerek hastalığın kontrol altına alınabileceğini, sağlık problemi tespit edilen bireylerin tedavi şansının artacağını, hizmetiçi eğitimlerle de özel sektörde çalışan işbaşındaki kişilere, bilinçlendirme ve bilgilendirmeler yapılarak üretimden kaynaklı iş kaybının olmayacağını, bu tür proje ve hizmetlerle hastalığın getirdiği ekonomik maliyetin kişiler ve kurumlar adına azalacağını, erken tanı ve tedavi ile morbidite-mortalite oranları azaltılarak toplum sağlığı kalite standartlarının yükseltileceği’ değerlendirmesinde bulundu. 

Müdür Bilge: “Özel-Devlet İşbirliği Sağlıkta El Ele” projesi bünyesinde halk sağlığının refah yönünü artırırken aynı zaman da, özel devlet işbirliği kurumlar arası koordinasyon artacak, karşılıklı kurum kültürleri tanınacak ve faydalı çalışma ortamı yaratacaktır. Sağlık hizmetinin mobil sistemle -araçlarla- halkın ayağına sunulması ile sağlık bilinci oluşturulacak, tanı, tedavi ve sağlıklı alışkanlıklar kazandırılacaktır. Bu proje ile çalışanların değerli oldukları hissettirilecek ve devlet adına sağlık kurumuna olan güven ve inançları artacaktır ve diğer kurumların aktörleri ve özel sektör iş alanları ile olumlu yönde etkileşim sağlanacak, benzer projelerin yapılmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge’nin ‘Özel -Devlet İşbirliği Sağlıkta El Ele’ Proje çalışması ziyaretinde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zengin, Sağlık Müdürlüğü Proje Koordinatörü Fehrinaz Çağlılar, Ford Otomotiv Sanayi  A.Ş. İnsan Kaynakları Yöneticisi Mümtaz Şöğür ile İş yeri Hekimi Dr. Aycan Alışkan katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.