Site Rengi

DOLAR 32,5878
EURO 34,8455
ALTIN 2.503,43
BIST 9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

İl Sağlık Müdürü Bilge’den Sarar’a Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ve ekibi Sarar Fabrikalarını ziyaret etti.
Doç. Dr. Bilge, sağlık taraması konusunda gerekli çalışmayı yapmak için Sarar çalışanlarını ziyaret ederek gereken bilgileri verdiler. Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr Uğur Bilge ve ekibi, Sarar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar tarafından karşılandı. Sarar, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada:
"Başta çok kıymetli il sağlık müdürüm olmak üzere; bütün yöneticilere, çalışanlarımıza verdikleri değerden dolayı çalışanlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek Zeytin ve İl Sağlık Müdürlüğü yönetimi, Sarar Giyim San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemalettin Sarar'ı ziyaret ettiler. Kanser taramalarının önemi konusunda bilgilendirmede bulundyular. Sarar Giyim San. ve Tic. A.Ş fabrikalarında çalışan ve kanser taraması yaptırmak isteyen personele tarama yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

İl Sağlık Müdürü Bilge:
"Kanser; dünya genelinde önemli bir sağlık sorunu olmakla beraber, toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.
Bu nedenle kanserle mücadelede en etkili yollardan birisi, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması, diğeri de hastalığın erken teşhis edilmesidir. Hastalığın erken teşhisi amacıyla toplum tabanlı kanser tarama programları yapılmaktadır. En sık görülen kanser türlerinden olan Meme Kanseri, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri ve Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserinin erken tanısı yapılacak olan basit testler ile mümkün olmaktadır. 40-69 yaş aralığındaki kadınların, meme kanseri için 2 yılda bir mamografi çekimi, 30-65 yaş aralığındaki kadınların, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri için 5 yılda bir smear ve HPV -DNA testi, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin ise, Kalın Bağırsak (Kolon) Kanserleri için 2 yılda bir gaitada gizli kan testi ve 10 yılda bir Kolonoskopi yaptırmaları önerilmektedir." dedi.

Öneriler ve konuşmalardan sonra heyet Sarar çalışanları ile hatıra fotoğrafı çekilerek ayrıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.