Site Rengi

DOLAR 32,5874
EURO 34,8578
ALTIN 2.495,97
BIST 9.668,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 28°C
Sal 27°C

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Teknik Personele Hizmet İçi Eğitim

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personele doğal afetler ile gübre ve ilaç takip sistemi konularında hizmet içi eğitimi verildi. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen hizmet içi eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, il müdür yardımcıları, şube ve ilçe müdürleri ile ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı. 
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever toplantıda yaptığı konuşmada, doğal afetlerin önüne geçmenin mümkün olmadığını ancak afet meydana gelmesi durumunda gerekli hasar tespit çalışmalarını yaparak üreticilerin hasarlarının karşılanması ve en az etkilenmelerinin sağlanması amacıyla teknik personele hizmet içi eğitim verildiğini söyledi. Gübre Takip Sistemi ile piyasaya arz edilen gübrelerin üretimden son kullanıcıya kadar takibinin yapılabildiğini belirten İl Müdürü Sever, tarımda kullanılan gübrelerin kayıt altına alınması, taklit, tağşiş ve sahteciliğin önlenmesi ve güvenli kullanım ile tarımsal üretimde verimliliğin arttırılmasının amaçlandığını ifade etti. Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmeliğin 13 Şubat 2019 tarihli ve 30685 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığını belirten İl Müdürü Sever, bu yönetmelik ve bitki koruma ürünleri takip sisteminin ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personele anlatıldığını aktardı. Ruhsatlı ve bilinçli ilaç kullanımının kontrol altına alınacağını da altını çizen Sever, bitkisel ürünlerde pestisit kalıntısının da önüne geçileceğini cümlelerine ekledi. 
Daha sonra konu uzmanları teknik personel tarafından Doğal Afetler ile Gübre ve İlaç Takip Sistemi konularında sunum yapılması ve karşılıklı soru-cevap bölümüyle hizmet içi eğitim sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.