Site Rengi

DOLAR 32,6924
EURO 34,8957
ALTIN 2.508,72
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

‘İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi İçin Pist Alanları İstiyoruz’

15.08.2019
A+
A-

AutoShow26 Derneği yeni çıkan trafik kanunu ve yeni trafik cezaları ile ilgili basın açıklamasında bulundu. 

Trafik kanunundaki değişikliklerin mecliste onaylanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan dernek üyeleri güvenli drag ve drift pistlerine, çocuklar için trafik eğitim alanlarına, ileri sürüş teknikleri eğitimi için pist alanlarına ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Dernek üyeleri açıklamlarını şu şekilde sürdürdü; "

2017 yılında uygulamaya konulan ve arttırılan bir önceki trafik kanunu sonrasında yaşanan maddi, hasarlı, yaralanmalı ve ölümlü kazaların istatistiklerine bakarsak, bu durumu trafik cezalarını arttırarak başaramadığımızı söylemek mümkün.

2017 yılında maddi hasarlı kaza sayısı; 227 bin 943, yaralanmalı trafik kazası sayısı; 300 bin 383 ölümlü trafik kazası rakamları ise maalesef; 7 bin 427 olarak trafik şube müdürlüğümüzün kayıtlarına girmiş durumda.

Tabi ki de trafik cezaları caydırıcı şekilde olmalı. Kurallara uymayanlara cezalar herkese eşit ve adil şekilde uygulanmalı. Trafik cezalarının her sene başı artması sonucu, bu sorunları çözemediğimiz açık ve net.

Trafik sorunu başlı başına ele alınması gereken bir konu. Bu sorunu çözmek en başta eğitimle olabilir.  İleri sürüş teknikleri eğitimleri, Trafik psikolojisi gibi bir çok konuda eğitimli donanımlı bilgili şoförler yetiştiremedikten sonra sadece haftada 2’şer saatten 6 saat ilk yardım, motor, trafik dersi vererek, 3, 4 saatlik bir direksiyon eğitimi ile Ehliyet almaya hak kazanan vatandaşlarımıza, sadece cezai işlem uygulayarak sonuç almanız imkansız.

AutoShow26 Otomobil Sporları Kulübü olarak bizler trafikte drift yapan alkollü olarak ya da ehliyetsiz araç kullanan, trafiği tehlikeye atan kişilere yazılan ceza ve uygulamaların sonuna kadar arkasındayız. Bu konuda da emniyetimizin daima yanındayız. Ancak Eskişehir’imizde bu tarz olayların yaşanmaması için Güvenli drag ve drift pistlerine, çocuklar için trafik eğitim alanlarına, ileri sürüş teknikleri eğitimi için pist alanları istiyoruz.

Otomobile gönül veren yurttaşlarımızın güvenli ve emniyetli bir şekilde otomobil sporlarını icra edebilecekleri alanlar olmadığı sürece bu gençleri caddelerden alarak pistlere yöneltmemiz mümkün değil. Bu konuda Eskişehir Valiliğimize ve Eskişehir Büyükşehir Belediyemize büyük görevler düşmektedir.

 Bizler otomobile ve otomobil sporlarına gönül veren bir kitleyiz. Çocukluktan başlayan otomobil tutkusunu hobi edinmiş insanlarız. Trafikte kimseye zarar vermeden dikkatli bir şekilde yolda ilerleyen bilinçli sürücüleriz.

Satın aldığımız ve satışı serbest olan, jant, rüzgârlık, far ve buna benzer ürünleri takarak araçlarımızı modifiye ediyoruz. Ancak herhangi bir trafik kuralını çiğnemediğimiz ve satın aldığımız ürünleri araçlarıma taktığımızda suç işlemiş oluyoruz. Araçlarımıza ceza yazılıyor hatta trafikten men ediliyor. Bunun dışında araçlarımızın muayenesi bile iptal ediliyor. Bu tarz uygulamalarla çocukluktan bu yana tek tutkusu otomobiller olan drift yapmayan lastik yakmayan ve egsoz bağırtarak çevreyi rahatsız etmeye, tek derdi otomobili olan insanlar ve gençler olarak, bu tarz uygulamaların gençlerimizi otomobillerden soğutarak kahvehane köşelerine uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklara itmesindense, gençlerimizin otomobil sevdalarının devam etmesinden yanayız.

Sonuç olarak sorunsuz bir trafik, iyi eğitimli bireylerin işidir. İleri Avrupa Ülkelerinde okul önlerine, yaya geçitlerine yaklaşırken araçlar yavaşlasın diye yapılan tümseklerin hiç birini göremezsiniz, çünkü bilinçli eğitimli şoförlerin ve yayaların trafikte olduğu yerde gerek yoktur."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.