Site Rengi

DOLAR 32,5093
EURO 34,9403
ALTIN 2.433,27
BIST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

İmzalar Çocuklar İçin Atıldı

15.08.2019
A+
A-

Küçük Adamlar Mutlu Oyunlar projesinin 2'inci aşamasının çalışmaları kapsamında, cezaevinde yaşayan çocuklar için açık hava kum havuzları ve oyun alanlarının yapılabilmesi için protokol imzalandı. 
Protokol, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Hulusi Şentürk ve Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir İl Temsilciği (TÜGVA) Başkanı Fatih Sert arasında imzalandı. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, "Proje kapsamında Eskişehir H Tipi Ceza ve İnfaz Koruma Kurumu'nda kalan suç işleyen annelerin yaşamına dahil olan 0-6 yaş grubu çocukların sosyal ve ruhsal yönden motive edilmesi, yaşam alanlarının iyileştirilmesi ile hükümlü olarak kalan 15-18 yaş grubu gençlerin yeniden hayata kazandırılması, bilinçlendirilmesi hedeflenmiştir. Bu proje ile çocukların sosyal hayatlarına katkı sağlayarak motive etmek, kalıcı çözüm politikalarıyla bu bireylerin günlük yaşam şartlarını iyileştirmek ve kurumlar arası işbirliği yapılarak, resmi kurumlar ve sivil toplum örgütleriyle UNICEF Çocuk Hakları Bildirgesi'ne göre yüksek fayda içeren aktivite çalışmalarını yürütmek amaçlanmıştır. Projenin 2'inci aşamasında 0-6 yaş grubu çocukların yaşadığı alanlar çocuk ruhuna uygun dizayn edilerek; kreş düzenlemesi ve kum oyun parkları hazırlanacaktır. Böylece bu çocukların için açık alanda zaman geçirecek eğlendirici ve motive edici kalıcı uygulamaların hayata geçirilmesi ile dezavantajlı bireylerin hayata kazandırılması, sosyal ve ruhsal yönden motive edilerek bu tür bireylerin hayat öyküleri iyileştirilecektir" dedi.

Bilge, projenin ilk aşamasında projede gönüllü ortaklar ile Eskişehir H Tipi Ceza ve İnfaz Koruma Kurumu'nda kalan 0-6 yaş grubu çocuklara resmi ve dini bayramlarda özel etkinlikler düzenlenerek onların hayatlarına sıcak ve keyifli saatler katıldığını ve bu çalışmalardan çok güzel ve olumlu geri dönüşler alındığını belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.