Site Rengi

DOLAR 32,3134
EURO 35,1082
ALTIN 2.292,61
BIST 9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İnanç Önderleri Eskişehir’de Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sarısungur Köyü Türkmenlerinden İbrahim Ulu anısına Horasan’dan Anadolu’ya, Hacı Bektaş Veli’den Sücaaddin Veli’ye Eskişehir Ocakları ve Erenler Buluşması Eskişehir’de gerçekleşti. 
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Rabia Akman, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETO Başkanı Metin Güler, 44 ilden gelen inanç önderleri, STK temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sücaaddin Veli Dergahı Dedesi Mehmet Demirtaş açılış duasını yaptı. Daha sonra Hacı Bektaş Veli Dergahı Çelebi Kolu Ulusoy ailesinden Hüseyin Hürrem Ulusoy bir konuşma yaptı. Ulusoy, “Bugün burada Horasan’dan Anadolu’ya gelmiş olan erenleri, evliyaları yad etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Erenlerin, evliyaların bize çizdiği yol ahlaka dayalı bir İslam anlayışıdır. Kuşkusuz bu İslam anlayışı özüne dönen bir İslam anlayışıdır” dedi. 
Konuşmaların ardından erenlerin dilinden ve telinden nefesler gösterisi yapıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.