Site Rengi

DOLAR 32,5691
EURO 34,6848
ALTIN 2.523,75
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

İnönü’de Kadınlar Kendi Şalvarını Dikiyorlar

15.08.2019
A+
A-

Kadınlar kendi şalvarlarını kendileri dikiyor. Eskişehir İnönü Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ve 2.si düzenlenen “İnönü Yöresel Şalvarını Kendin Dik Kendin Giy” kurusu tüm hızıyla devam ediyor. İlçede ilk kursa olduğu gibi ikinci kursa da ilginin yoğun olması üzerine kursiyereler üç guruba ayrıldı.

Guruplar halinde kursa katılan kadınlar bir taraftan diledikleri renk ve kumaşlarda şalvar dikme yeteneğine ulaşabilmenin heyecanını yaşarken diğer taraftan da ilçede unutulan kalıp ve tarzda şalvarları gelecek nesillere aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kursiyer bayanlar, açılan kurstan son derece memnun olduklarını bu kurslar ile sosyalleştiklerini ruhen ve bedenen kendilerini daha zinde hissettiklerini belirterek İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdireliğine teşekkür ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.