Site Rengi

DOLAR 32,5766
EURO 34,7968
ALTIN 2.510,43
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

İnternetten Satış Arttı, Terminallerde Yığılma Azaldı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de Kurban Bayramı öncesinde şehir dışına gidecek vatandaşların biletlerini internet üzerinden alması otobüs terminallerinde yaşanan yığılmaların azalmasını sağladı. Biletlerini internet üzerinden tedarik eden yolcuların sayısı gün geçtikçe artıyor, buna bağlı olarak otobüs terminallerinde bayramlardaki yığılmalar ise önemli ölçüde azalıyor. Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminaline uğrayarak vakit kaybetmek istemeyen vatandaşlar, biletlerini internet üzerinden alıyor. Firma, saat, yer ve özellik bakımından olanakların da geniş olduğu internet satışları, hem firma yetkililerini hem de seyahat edecek vatandaşları rahatlatıyor. Biletlerini internet üzerinden alan vatandaşların sayısı arttıkça otobüs terminallerindeki bayram öncesi yığılmalar da bitme noktasına geldi. 

"Ben bu bayram bilet bulamadım diyen masal anlatıyor" 
49 yıldır yazıhane işleten Ali Ulvi Büyükkıdan, terminallerde eski bayramların artık tarih olduğunu söyleyerek, "Bayramlarda biz eskiden bütün hatlara en az birer ilave sefer koyardık. Hatta bir tane değil, bazen ikişer tane. Ama şimdi öyle bir durum söz konusu değil, vatandaş artık internetten ayarlıyor her şeyini, ek sefere eskisi kadar gerek kalmıyor. Yığılma pek yaşanmadığından ilave sefer yapılmasına gerek kalmıyor. Otobüs, firma, sefer sayısı çok; onun için otogarda eski bayramlar yok. Ben bu bayram bilet bulamadım diyenler masal anlatıyor" ifadelerini kullandı.

Büyükkıdan, biletler internetten tedarik edilse bile yolcuların yerlerini, saatlerini, peronlarını onaylatmak için bilet alındıktan sonra yazıhaneleri aramalarını önerdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.