Site Rengi

DOLAR 32,5441
EURO 34,8823
ALTIN 2.434,25
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

İşini Bıraktı Tekrar Öğrenci Oldu, Şimdi İse…

15.08.2019
A+
A-

İş hayatını bırakarak tekrar öğrenci olmaya karar veren Aylin Rabia Nur Ülker, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü birincilikle bitirdi.

İş hayatını bırakarak tekrar öğrenci olmaya karar veren Aylin Rabia Nur Ülker, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünü birincilikle bitirdi. Eğitimi boyunca başarılı bir grafik çizen Ülker, bölümünü üç yılda tamamlama başarısı gösterdi. 13 Haziran Perşembe günü düzenlenen Eğitim Fakültesi mezuniyet töreninde, mezunlar adına bir konuşma yapan Ülker, tören sonrası ailesiyle birlikte yaşadığı mutluluğu anlattı. Rabia Ülker, “Hayalimde hep öğretmen olmak vardı. Hiçbir şey için geç değil diyerek tekrar okumaya başladım. Çok isteyerek başladığım için öğrenim süreci olumlu bir şekilde devam etti. Beraberinde de başarı geldi” dedi.
“Beni mutlu edecek tek meslek öğretmenlikti”
Mezun olarak ikinci kez diploma sahibi olduğunu vurgulayan Rabia Nur Ülker, “Daha önce Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. Mezun olduktan sonra mağaza müdürlüğü yapmaya başladım. Fakat yaptığım işin beni mutlu etmeyeceğini anlayınca bu mesleği bırakarak tekrar okumaya karar verdim. Ne istediğimi bilerek ve büyük bir hevesle buraya geldim. Çünkü beni mutlu edecek tek meslek öğretmenlikti” şeklinde konuştu.
Aylin Rabia Nur Ülker, “Kepimi ve cübbemi giydiğim ilk andan beri kalbim pır pır atıyor” diyerek heyecanlı, mutlu ve aynı zamanda gururlu olduğunu dile getirdi. Ülker, sözlerine şöyle devam etti: “Nitekim bugün mesleğe adım attığım ilk gün. Hocalarımdan biri bana Türk bayrağı verdi. Gururla taşıdım ve hayatım boyunca saklayacağım. Okulumun bana kattıklarının bilincinde ilerleyip iyi bir öğretmen olarak çalışacağıma, önce kendime, sonra ülkemin tüm vatandaşlarına söz veriyorum. Kendi geleceğimden ve geleceğin çocuklarından çok umutluyum.”
“Hedefim akademik alanda ilerlemek olacak”
Kendisinden yaşça küçük olan bölümdeki diğer öğrencilerin neredeyse tamamıyla güçlü arkadaşlık bağları kurduğunu belirten Rabia Nur Ülker, “İlk etapta sana abla mı demeliyiz yoksa isminle mi hitap etmeliyiz diye sordular. Nasıl istiyorsanız diye cevap verdim. Onlar beni kendilerine bir rehber olarak görmeyi tercih ettiler. Fikirlerime her zaman değer verdiler ve saygı duydular. Onlar bana yardımcı olmaya çalıştılar, ben de onlara yardımcı olmaya çalıştım” dedi.
Mezun olduğu bölümü çok sevdiğini ifade eden Ülker, “Bununla ilgili aklımda çok soru var. Bu sorulara cevap bulmak için bilimsel çalışmalar yapmak istiyorum. Akademik çalışmalar yapmak istediğim için yüksek lisans başvurusunda bulunacağım. Tabii ki ilk tercihim yuvam gibi gördüğüm Anadolu Üniversitesi olacak. Hedefim akademik alanda ilerlemek” cümleleri ile gelecek planlarını anlattı.
“Karşılaştığı problemleri engel olarak görmüyor”
Aylin Rabia Nur Ülker’in eşi Hamza Ülker ise “Eşim üniversite mezunuydu ve hali hazırda bir işi de vardı. Ancak istediği mesleğin bu olmadığına kanaat getirdi. Sonrasında üniversite sınavına girdi. Bana göre herkesin yapamayacağı bir şey yaptı ve üç yılda bitirdiği fakülteden birincilikle mezun oldu. Hak ettiği yerlere geleceğini düşünüyorum” dedi. Aylin Rabia Nur’un üniversiteye başladığı dönemde evlendiklerini ifade eden Hamza Ülker, “Aylin hem iyi bir eş hem de iyi bir öğrenci. Kendisi birçok şeyi başaran bir insan. Karşılaştığı problemleri engel olarak görmüyor. Ben çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Fakültesini birincilikle bitiren Aylin Rabia Nur Ülker’in annesi Zehra Badatlı da, kızıyla gurur duyduğunu ve bu gururu kelimelerle tarif etmekte zorlandığını ifade etti. Anne Badatlı, “Bize bu gururu yaşattığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Hayatında başarılar diliyorum” dedi.
Rabia Ülker’in kardeşi Buse Badatlı ise, “Ablam benim mezuniyetime geldiğinde çok heyecanlandığını söylemişti. Ben pek anlam verememiştim. Bugün ben ondan çok daha fazla heyecanlandım. Onu birinci olarak görmek çok güzeldi. Kendisi bana her zaman önder olmuştur. O, benim için aynı zamanda annedir” dedi. Ülker’in kendilerine çok güzel duygular yaşattığını vurgulayan Buse Badatlı, ablasının çok iyi bir eğitimci olacağına tüm yüreğiyle inandığını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.