Site Rengi

DOLAR 32,5430
EURO 34,8241
ALTIN 2.427,19
BIST 9.710,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

İşitme Engelli Hastalar İçin İşaret Dili Öğreniyorlar

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesinde personele yönelik Temel İşaret Dili Eğitimi başladı. Hasta karşılama yönlendirme refakat ve veri hazırlama ile veri girişi yapan personelin katıldığı temel işaret dili eğitimleri Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Buse Dönmez tarafından veriliyor. Eğitim sonunda katılımcı personele milli eğitim onaylı sertifika verilecek.

Eskişehir Şehir Hastanesi Toplantı Salonunda verilen Temel İşaret Dili Eğitimini ziyaret ederek kurs alan personele hitap eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; Eğitimlerin İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlediğini belirterek, işitme engelliye yardım etmek için ilk önce iyi anlaşmak gerekir. İşitme engeli olan hastaların sorunlarıyla daha yakından ilgilenip doğru tedavi almaları sağlanması için bu çok önemli bir eğitimdir, diye konuştu.120 saat sürecek işaret dili kurslarını başarıyla tamamlayan personellere sertifika verileceğine de değinen Müdür Bilge; Müdürlüğü’müze kayıtlı yaklaşık 3 bin 700 işitme engelli vatandaşımızın hastanelerde ve polikliniklerde daha iyi hizmet almaları adına almış olduğunuz işaret dili eğitimi önem arz ediyor, dedi.

Müdür Bilge; temel amaçlarının kimseyi geride bırakmamak, ulaşılamayana ulaşmak olduğunu vurgulayarak, uygulama ile işitme, dil ve konuşma engelli vatandaşlarımız, hastaneye ilk başvurusundan itibaren tercüman sağlık personellerince hastane girişinde karşılanarak hasta kabul, poliklinik muayene, tahlil, tetkik hasta yatış klinik, sağlık kurulu, acil servisler koruyucu sağlık hizmetlerinden kolayca yararlanarak kısa sürede hastanelerde tedavi olma imkânı bulacaklar, dedi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.