Site Rengi

DOLAR 32,5445
EURO 34,9707
ALTIN 2.428,30
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

İŞKUR’dan TYP Kapsamında 1000 Kişiye Daha İstihdam İmkânı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 1000 kişilik daha istihdam oluşturacak.  
İŞKUR’un istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde iş bulamayan veya istihdamında zorluk çekilen işsizlerin, çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek adına düzenlediği TYP kapsamında toplam binr 733 kişiye istihdam sağladı. Devam eden programlara ilave olarak Eskişehir’de bulunan 23 kamu kurum ve kuruluşlarında, kamusal alanların temizliği alanında istihdam edilmek üzere toplam 1000 kişilik daha TYP düzenlenecek. 
“Müracaatlar başladı” 
Düzenlenecek TYP programlarına başvurular bugün itibarı ile başladı. 14 – 18 Ocak 2019 tarihleri arasında Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasından, ilçelerde, beldelerde Kaymakamlık ve Belediyelerde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından veya İŞKUR'un web sitesi www.iskur.gov.tr adresinden alınacak. TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise ve açık öğretim hariç), emekli ve malul aylığı almamaları gerekmekte. Ayrıca 23 Kamu kurum ve kuruluşunda düzenlenecek TYP'lerde bir kişi, yalnızca bir kamu kurum ve kuruluşuna başvuru yapabilecek. Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi(ADNKS) üzerinde, bir hanede bulunan ve şartları uyan bütün kişiler başvuru yapabilecek, ancak bir haneden yalnızca bir kişi TYP katılımcısı olabilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.