Site Rengi

DOLAR 32,5888
EURO 34,8254
ALTIN 2.495,83
BIST 9.452,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

İşlediği Türk Bayrağı’nın Telif Hakkını Aldı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de örgü eğitmeni Sema Atak Doyran, Türkiye’de ilk defa yapılan el örgüsünden 80×120 ölçülerindeki Türk bayrağının telif hakkını Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan aldı.
Sema Atak Doyran, 8-9 yıl önce çalışmalarına başladığı ve bu süreçte ürettiği 228 adet el örgüsü ürünü kişisel sergisinde geçtiğimiz ay ziyaretçilerin beğenisine sunmuştu. Sema Atak Doyran’ın Türkiye’de ilk defa yapılan el örgüsü Türk Bayrağı 4 aylık bir süreçte yapıldı.

Örgü eğitmeni Doyran, “Sergi yapma kararı aldıktan sonra Türk bayrağı örebilir miyim? diye onun üzerine araştırmalar yaptım. Daha önce yapılmış mı böyle bir çalışma diye araştırmalar yaptım. Ben de ilk defa yapılacak bir şeyi yapmak istedim. El örgüsü ve tığ örgüsü ile yapılan bir Türk bayrağımız yokmuş. Bir kaç deneme yaptım. Olmadı. Sonraki denememde başardım” dedi.

Bayrağının telif hakları için başvurularda bulunduğunu belirten Doyran, “Telif hakları için başvurularda bulunduk Kültür ve Turizm Bakanlığı’na. Başvurumuz nihayet sonuçlandı. 80×120 ebatlarındaki Türk Bayrağı’nın telif hakkı artık benim. Çocuklarıma bir miras bıraktım. Bunun için çok mutluyum” diye konuştu.
“Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmayı da düşünüyorum”
Türk bayrağının yapımına başlarken elinde bir şablon olmadığını ve Guinness rekorlar kitabına başvurmayı düşündüğünü belirten Doyran, “Elimde bir şablon yoktu. Nasıl yapacağımı bilemedim. En çok orada zorlandım. Bir tane Türk bayrağı aldım. Onu belli oranlarda 1.2 milimetrelik parçalara böldüm. Ördüğüm motifler ona denk geldiği için. Yaptığım bayrakta da ölçünün tam tutmasını istedim. Bayrağım 80’e 120 ölçüsünde. İlk etapta ölçüyü tutturamadım. Belli bir oranda oturttuktan sonra keyifli bir şekilde devam etti. Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurmayı düşünüyorum. Türkiye’yi dolaştırmak, herkese göstermek, bayrağımızı bu şekilde taçlandırmak istiyorum. Ben de bir katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.