Site Rengi

DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İsmail Uymur Kütüphanesi Açıldı

İsmail Uymur Kütüphanesi Açıldı
17.10.2019
A+
A-

Umutlarla yaşar insan

Hayal kurarak büyür

Umutlarını kaybettiği an

Hayaliyle beraber ölür.

İsmail Uymur

Babam kitap demekti, hayat demekti, latiflik ve değerler demekti. Harika bir eğitmen, müthiş bir hicivci, çok sağlam bir gözlemci ve ahlaki değerlere yürekten bağlı bir hümanistti. Kitapları nasıl her türden rengarenk ise onun yaşamında da her dinden, dilden, her inanıştan bin bir renkte insan vardı. Onları dinler, gözlerinin içine bakmaya çalışır, hayatlarını anlamaya çalışırdı. Birbirine benzemez pek çok kişi hala rastlaştığımızda onu nasıl özlediğinden dem vuruyor. Benim için de bir kahramandı. Bilge kişiydi. Çocukluğumdan beri onu hep elinde kitapla bilirim. O kitapla bir bütün olmuş sadece okumakla kalmamış aynı zamanda okuduklarını idrak ederek yaşamına yansıtmaya çalışmış bir üstattı.

Onu o yapan bu binlerce kitap, Değer Yaşam Merkezi İsmail Uymur kütüphanesiyle Eskişehir halkının hizmetine açıldı 12 Ekim itibarıyla.

Çizdiği satırlarla, aldığı notlarla, biriktirdiği takvim yapraklarıyla bilgelik yolunda kendini bulmak isteyen tüm kitapseverleri ışıtmaya bu çatı katında devam edecek.

Onu tanımak, kitaplarla vakit geçirmek isteyen herkese açık bir yuva olmasını diliyoruz buranın.

Kızı olarak 10 Ekim 2018’de onu toprağa verdiğimiz an itibarıyla en büyük hayalim onun adına açacağımız bu kütüphaneydi. Ve çok şükür bu gerçekleşti. Bundan sonraki hayalim ise okuma kültürünü tüm ülkemize yayacak ışık saçan pek çok projeye adım oluşturması, yol olması. Babamın şiirinde de dediği gibi: “Umutlarla yaşar insan/ Hayal kurarak büyür.”

Hayallerimizle büyümeye devam edeceğiz İsmail UymurKütüphanesi olarak. Bu hayallerimize paydaş olmak isteyen herkesle umutlarımızı büyüteceğiz. Hiç şüphesiz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.