Site Rengi

DOLAR 32,5249
EURO 34,8263
ALTIN 2.474,45
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 22°C

İşte MHP’nin Eskişehir Adayları

15.08.2019
A+
A-

MHP bir sürpriz yaparak, 21 Mayıs'ı beklemeksizin milletvekili aday listesini bu gece, 02:00'de açıkladı.
MHP'nin Eskişehir adayları da böylece netleşti. Biz de szler için MHP'nin Eskişehir adaylarını derledik.

MHP'nin ilk adayı Metin Nurullah Sazak…
Metin Nurullah Sazak, 1959 yılında Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Sazak köyünde dünyaya geldi. Sazak, İlkokulu Eskişehir'de, ortaokul ve liseyi Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ni bitiren Sazak, memleketine dönüp tarım ve hayvancılık üzerine çalışmalar yürüttü. Dış ticaret ve inşaat sektöründe çalışmalar üstlenen Sazak, sivil toplum kuruluşları ve vakı yönetimlerinde görev aldı. İngilizce bilen Sazak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MHP'nin ikinci sıra adayı, 'MHP Teşkilatları'nın en genç il başkanı' vasfını taşıyan, Eskişehir il başkanı Kadir Bıyık…
Kadir Bıyık, Eskişehir Çifteler'de doğdu. Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okumuş ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nde lisans eğitimi almıştır. Eskişehir siyasetinin içinde yer alan Kadir Bıyık, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı idi.. Dönemin Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı Oğuz Sever, muhalif grubu desteklediğini açıkladığı için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevden alındı ve yerine ise MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Bıyık, 14 Temmuz 2016'da MHP Eskişehir İl Başkanı olarak atandı. 21 Mayıs 2017'de yapılan seçimde tekrar aday olan Kadir Bıyık tek liste ile gidilen seçimden güven tazeleyerek tekrar MHP Eskişehir İl Başkanı olarak seçildi. Kadir Bıyık, ajansımızda katıldığı söyleşide MHP Teşkilatları'nın en genç il başkanı olduğunu söylemişti. Bıyık, ticaretle uğraşıyor ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde okuyor. Bıyık ve ekibi, ayrışmalardan ve yeni kan değişiminden sonra partiyi sırtlamış, ittifâk çerçevesinde hem AK Parti ile, hem de milletle daha iyi ilişkiler kurmuştur. 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olan Bıyık, görevinden istifâ etti ve yerine İsmail Candemir atandı.

MHP'nin 3.sıra adayı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kayıhan Çağlar…

1970 doğumlu olup İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru unvanı ile 1994 yılında mezun oldu. İstanbul – Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başladığı Genel Cerrahi ihtisasını Aralık 1999’da tamamladı. 2000 yılı Ocak ayı itibari ile Eskişehir – Sivrihisar Devlet Hastanesinde başladığı Genel Cerrahi uzmanlığı görevi ile nisan ayında Baştabiblik vazifesine atandı ve Nisan 2002’ye kadar devam ettirdi. Devamında Eskişehir Devlet Hastanesi'nde on iki sene süre ile görev yaptı. Temmuz 2014’te özel sektörden gelen davet üzere memuriyetinden çekildi.

Hal-i hazırda Özel Eskişehir Anadolu Hastanesinde, bir senesi 'Mes'ul Müdür ve Başhekimlik' görevi ile birlikte geçen genel cerrahi uzmanlık görevini icra etmektedir. Sema Hanım ile on sekiz yıldır evli olup Alperen, Alptekin ve Aybike isimlerinde üç çocuk sahibidir.  Op. Dr. Kayıhan Çağlar, 2015 seçimlerinde de 2.sıradan aday yapılmış, müthiş br çalışma sergilemiş idi.

MHP'nin 4.sıra adayı Kezban Akkaya…
Kezban Akkaya, 1957 yılına Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Eskişehir'de, orta örenimi Ankara'da tamamladıktan sonra 1980 yılında Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nü bitirdi. 1980-1992 yılları arasında Türkiye'nin çeşitli illerinde görev yapan Akkaya, 1992 yılında ise Anadolu Üniversitesi İngilizce Matematik Bölümü'nü tamamladı.
Akkaya, 2005 yılında öğretmenlikten emekli olduktan sonra özel eğitim danışmanlığı görevini yürütüyor. Bekar olan Akkaya, İngilizce biliyor. Akkaya, 1 Kasım 2015 seçimlerinde MHP'den 5.sıradan aday gösterilmiş idi.

MHP'nin 5.sıra adayı Ahmed Muhammed Hızlan…

Hızlan, 1965 yılında Eskişehir'de doğdu. 27 senedir sanayi sektöründe iş adamı… 1999 yılında Odunpazarı Meclis Üyesi adaylığında, 2004 yılında Odunpazarı Meclis Üyesi adaylığında, 2009 yılında Günyüzü İl Genel Meclis üyesi adaylığında, 2011 yılında milletvekili aday adaylığında bulundu. 2015 yılında ise 4.sıradan milletvekili adayı oldu. Hızlan evli ve 2 çocuk babası.

MHP'nin 6.sıra adayı Ayberk Kırçın…
Ayberk Kırçın, 1990 yılında İzmit/Kocaeli’nde dünyaya geldi. İlkokulu ve ortaokulu Eskişehir Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda okudu. Daha sonra Eskişehir  MAT-FKB Gelişim Kolejinde lise öğrenimini tamamladı. Çankaya Üniversitesi son sınıf İngilizce İktisat bölümü öğrencisi olan Kırçın, üniversite hayatı yanı sıra Bilecik bölgesinde mermer ocakları işletmesi ve blok mermer ihracatı yapıyor. Kırçın 2017’de göreve gelen Eskişehir MHP il yönetiminde AR-GE’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Kırçın, bekar.

MHP'nin 7.sıra adayı Cüneyt Aydemir
1977 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Eskişehir’de tamamladı ve üniversite eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Turizm işletmeciliği Bölümü mezunu. Özel bir üniversiteden Ticari pilot lisansına sahibi. İş hayatıma Pilot Eğitmeni olarak başladı daha sonra ise aile mesleği olan mobilya ve inşaat sektöründe görev aldı. Şuanda bu sektörlere ek olarak hayvancılık ile de ilgilenmekte. Evli, bir çocuk babası. Eskişehir Ticaret Odası meclis üyesiyi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Üst Kurul Delegesi. Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine devam etmekte… Bir Eskişehirspor sevdalısı olarak Eskişehirspor Kongre Üyesi…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.