Site Rengi

DOLAR 32,5894
EURO 34,7907
ALTIN 2.422,92
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 28°C

İsveç’teki Türk Hasta Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi

İsveç’teki Türk Hasta Ambulans Uçakla Türkiye’ye Getirildi
26.04.2020
A+
A-

İsveç’te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut’la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirildi. Gülüşken, Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

İsveç’in Malmö kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Emir Ali, Samira ve Mahmut’la Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Malmö Sturup Havaalanı’na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00’da Emrullah Gülüşken ile üç çocuğunu alarak havalandı.

Emrullah Gülüşken’in İsveç’te kalan kızı Leyla Gülüşken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin gönderdiği ambulans uçağın gelmesiyle çok duygulandığını belirtti.

Leyla Gülüşken, yetkililerin haberi aldıktan sonra kendilerini aradığını ifade ederek: “Haberimiz, Anadolu Ajansında yayımlandıktan sonra onlarca yetkiliden telefon aldık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bize kısa sürede uçak gönderdi. Ülkemizle gurur duyuyoruz.” dedi.

Batman’ın Gercüş ilçesinden İsveç’e yerleştiklerini anlatan Gülüşken, devletin kendilerini ortada bırakmadığını vurgulayarak: “Bundan dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt’a AK Parti Milletvekili Zafer Sırakaya’ya, YTB Başkanı Abdullah Eren’e ve UID İsveç Başkanı Özer Eken’e teşekkürler ederim.” diye konuştu.

“Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler”

Leyla Gülüşken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmişti. Babasının durumu kötüleşince tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Gülüşken: “Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler.“ ifadelerini kullanmıştı.

Gülüşken, tekrar hastaneye müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirterek: “Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Koca talimat verdi

Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken’in kızı Samira Gülüşken, sosyal medyadan paylaştığı: “Ailemle birlikte İsveç’te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar.” mesajıyla yardım istemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Samira Gülüşken’i arayarak Emrullah Gülüşken’in 4 çocuğuyla Türkiye’ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilmesi talimatını vermişti.

Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı

Emrullah Gülüşken ve çocuklarını taşıyan ambulans uçak, saat 13.30’da Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Uçağın iniş yapmasının ardından koruyucu kıyafetli sağlık görevlileri uçak içerisine girdi. Emrullah Gülüşken ve çocukları, yapılan kontrollerin ardından havalimanında bekletilen ambulanslarla Ankara Şehir Hastanesine sevk edildi.

Türk hastanın ambulans uçakla Türkiye’ye getirilmesi İsveç basınında büyük ses getirdi

İsveç’in Malmö kentinde Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken’in, Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye’ye getirilmesi İsveç basınında büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülüşken’in kızı ile telefonda görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,İsveç’ten uçak ambulansla Türkiye’ye getirilen Emrullah Gülüşken’in kızı Leyla Gülüşken ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından: “Bugün İsveç’ten uçak ambulans ile ülkemize getirdiğimiz Emrullah Bey’in kızı Leyla kardeşimizle telefonda görüştüm. Yaşadığı mutluluğu paylaşmayı bizlere nasip eden Allah’a şükürler olsun. Bu devlet, milletinin mecnunudur. Sevdiği gurbet elde olsa da onu asla yalnız bırakmaz.” ifadelerini paylaştı.

Erdoğan’ın, Twitter hesabında telefon görüşmesine ilişkin video da yer aldı.

Görüşmede Leyla Gülüşken’in hatrını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Babanız Türkiye’ye ulaştı. İnşallah bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımız yakın takipte olacaklar. Artık emin ellerde, Rabbim şifalar versin inşallah. Görevimizi yaptık, yapmaya mecburuz. Sağlıkta hamdolsun dünyada artık Türkiye sayılı ülkelerden bir kaç tanesinden bir tanesi. Hiç endişe etmeyin. Biz tıbben üzerimize ne düşerse, bunları harfiyen yerine getireceğiz. Takibini yapacağız, merak etme. Hiç endişe etmeyin. Takip ediyoruz. Benim kendi danışmanım da kardiyologdur. O da işi yakından takip edecek . İnşallah sonu da hayır olur. Dua edelim, üzerimize düşeni de yapalım.”

Leyla Gülüşken de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Allah razı olsun sizden başkanım. Çok teşekkür ederim bu yaptıklarınız için, ne desem azdır. Çok mutluyum sizinle konuştuğum için. Ben zaten ülkemize ve size çok güveniyorum. Orada olduklarından ötürü çok mutluyum.” dedi.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.