Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

İtalya’da Eskişehirli Öğrencilerin Başarısı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Türkiye, Portekiz, İtalya ve Yunanistan okul ortaklıklarıyla “European Step to Stop Cyberbullying” adlı projenin 3. Toplantısı 21- 27 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Pontedera kasabasında gerçekleştirildi.
Proje’nin İtalya bölümüne 13 öğrenci proje yürütücüsü İngilizce öğretmenleri Pınar Akın ve Ayşe Ürkel Boz, Müdür Yardımcısı Mehmet Atagür Okul Müdürü Rıfat Günday katıldı.
Çalışmaların tamamı proje ortağı olan “Liceo Statale "E. Montale" okulunda gerçekleştirildi. Çalışmaların birinci gününde Psikolog Laura Capatini ve Öğretmen Maria Manuci “siber zorbalık tanımı, etkisi, sonuçları, baş etme yolları” konusunda eğitim verildi. Eğitim sonrasında  diğer ortaklar olan Portekiz’den iki öğretmen, yedi öğrenci; Yunanistan’dan iki öğretmen, sekiz öğrenci ve ev sahibi İtalyan öğrencilerin de katılımıyla öğrenciler karışık dört grup halinde atölye çalışmaları gerçekleştirdi.  1. Öğrenci grubu “siber zorbalığa karşı öğrenciler ne yapmalı”; 2. Öğrenci grubu “siber zorbalığa karşı aileler ne yapmalı”; 
3. Öğrenci grubu “siber zorbalığa karşı okullar ne yapmalı”; 4. Öğrenci grubu “ siber zorbalığa karşı kurumlar ne yapmalı” sorusuna cevaplar arandı. Projenin ilk günü 4 saat süren çalışmalar sonucu çok yaratıcı fikirler ortaya çıktığı belirtildi. 
Toplantının üçüncü günü öğrenci çalışma grupları fikirlerinin arasından en işlevsel olduklarını düşündükleri 3 fikri eleyerek son gün sunmak üzere sunumlarını hazırladılar. Akşama kadar süren atölye çalışmalarına öğlen bir saatlik mola vererek okuldaki sınıflarda derse katılma şansı da elde eden öğrenciler İtalya’da ders işlenişi hakkında fikir sahibi oldular. 
Çalışmaların  kalan zamanlarında  Ev sahibi  “Liceo Statale "E. Montale"  okulunca planlanan ve müzelerden izin alınarak Pisa, Floransa gibi  ortaçağ kentlerine kültürel gezi düzenlenmiş dünyaca ünlü Ufizzi Müzesini gezerek çok ünlü sanatçıların şaheserlerini görme şansı elde ettiler, İtalya sanatı ve tarihi hakkında bilgi edinildi. Toplantının son günü Piaggo Müzesi ( VESPA motosiklet fabrikası) toplantı salonunda öğrenciler gruplar halinde sırasıyla sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıya Pontedera Belediyesi eğitim departmanından Mattia Belli ve Liviana Canovai katıldı ve konuşmalarında öğrencilerin sunumlarında önerdikleri fikirlerin onlar için bir yol haritası olacağını, konsey olarak yapacakları ilk toplantıda bu fikirlerden de yola çıkarak siber zorbalıkla mücadele konusunda önemli bir adım atacaklarını belirtti.
Tüm katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona eren bir haftalık çalışma Pontedera yerel gazetelerinde de haber yapıldı.
Proje faaliyetleri e-Twinning portalında yürütülmeye devam etmekte ve Yunanistan’da sonuncusu gerçekleşecek toplantı için hazırlıklar başlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.