Site Rengi

DOLAR 32,5282
EURO 34,7884
ALTIN 2.425,52
BIST 9.721,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

İyi Parti Kahvaltılı Toplantıda Bir Araya Geldi

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Eskişehir Teşkilatı, pazar günü kahvaltılı bir toplantıda buluştu. İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yağmur Gürsöğüt'ün de Eskişehir ziyareti yaptığı günde bir araya gelen teşkilat üyeleri Gürsöğüt ile tanışırken, İl Başkanı Ramis Tunca ve Yağmur Gürsöğüt'ün de hitablarını inlediler.

Kahvaltılı toplantıya iştirâk eden herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan İyi Parti İl Başkanı Ramis Tunca, konuşmasında şu ifâdelere yer verdi:
"Sayın milletvekilim, İlçe başkanlarım, İyi Partimizin değerli gönüldaşları, kıymetli basın mensupları hoş geldiniz sefalar getirdiniz.
Bu Pazar İYİ Partili arkadaşlarımızla kahvaltı yapmak ve kaynaşmak istedik. Bu organizasyona liderlik yapan Türk Dünyası'ndan sorumlu başkan yardımcımız Sayın Selvihan Ekiz Hanım’a çok teşekkür ediyorum. Kahvaltı vesile ile de pazar toplantımızı burada yapmak istedik. Toplantımızın ilk hedefi birbirimizi daha iyi tanımak, kaynaşmak ve birlikte yol arkadaşlığımızı güçlendirmektir. Ülkemizin ve şehrimizin dertleri ile dertlenip, birlikte çözüm aramaya devam edeceğiz. Hafızalarımızı tazeleyip, geleceği doğru anlamaya katkı sağlayacağız. 

Tarih bilmek önemlidir. Dolayısıyla biraz hafızamızı yenileyelim. Geçmişte bu hafta neler oldu? Sorusuna bir özet yapmak istiyorum.
26 Kasım 1926 ALPULLU Şeker Fabrikası açıldı. 
27 Kasım 1948 Zonguldak Çatalağzı Elektrik santrali hizmete açıldı. 
27 Kasım 1943 Amasya, Çorum, Tokat, Ordu ve Kastamonu'da deprem oldu; 4016 kişi öldü, 23.785 ev yıkıldı.
27 Kasım 1936 Millet Meclisi Hatay davasını Milletler Cemiyeti'ne götürmeye karar verdi.
28 Kasım 2017 Reza Zarrab davası olarak bilinen dava başladı. Zarrab suçlamaları kabul etti, tanık olarak dinlenecek, Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise tek yargılanacak.
28 Kasım 1961 Fiorentina takımına transfer olan Can Bartu İtalya'ya gitti.
28 Kasım 1943 Hükümet, Ereğli Kömür İşletmesini Fransızlardan satın aldı.
28 Kasım 1928 İstanbul Barosu'na başvuran ilk kadın olan avukat Beyhan Hanım bugün ilk duruşmasında bir kadını savundu.
28 Kasım 1925 – 25 Kasım'da kabul edilen şapka kanunu 28 Kasım'da yürürlüğe girdi. 
29 Kasım 2016 Adana Aladağ İlçesi’nde kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. 11 öğrenci ve 1 bakıcı hayatını kaybetti. 22 öğrenci yaralandı. (7 Eylül 2018’de yurt müdürünün de içinde bulunduğu sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava devam ediyor.)
29 Kasım 1990 Anayasa Mahkemesi, Medeni Yasa'nın 159. maddesini eşitlik ilkesine aykırılıktan iptal etti.159. madde kadının çalışmasını koca iznine bağlıyordu.
29 Kasım 1987 Erken genel seçimlerinde Anavatan Partisi (ANAP) 292 milletvekiliyle ikinci kez tek başına iktidar oldu. Sosyal demokrat Halkçı Parti (SHP) 99 milletvekili, Doğru Yol Partisi (DYP) 59 milletvekili çıkardı. Demokratik Sol Parti (DSP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP), Refah Partisi (RP), Islahatçı Demokrasi Partisi (IDP) yüzde10'luk barajı aşamadı. Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan parlamento dışında kaldılar. (Bahsi geçen parti ve liderlerden şu an yaşayan yok.)
29 Kasım 1960 Yassıada yargılamaları sürüyor. "Radyo Davası" başladı. Eski Demokrat Partililer devlet radyosunu parti yayın organı haline getirmekle suçlanıyor.
29 Kasım 1947  Birleşmiş Milletler Örgütü Araplar'ın şiddetli muhalefetine karşın Filistin'in bölünmesini ve bağımsız bir İsrail devleti kurulmasını kararlaştırdı.
29 Kasım 1945 Yugoslavya federal cumhuriyeti kuruldu ve 1992’de dağıldı., 
29 Kasım 1944’te Arnavutluk Halk Cumhuriyeti kuruldu.
29 Kasım 19…

29 Kasım 1937 Hatay'da özerk yönetim ilan edildi. 
29 Kasım 1935  Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası hizmete açıldı.
29 Kasım 1934 Eski adların değiştirilmesi devam ediyor. Atatürk, Matbuat Cemiyeti'nin adını Basın Kurumu olarak değiştirdi.
30 Kasım 2007 Atlasjet Havayolları'nın İstanbul-Isparta seferini yapan ve içinde 49 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu MD83 tipi yolcu uçağı Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurca bölgesi yakınlarında düştü. Kazada kurtulan olmadı.
30 Kasım 1925 Meclis'te tekke ve zaviyeler ile türbelerin kapatılmasına ilişkin kanun ve salahiyetsiz sarık ve ruhani kıyafet taşıyanların cezalandırılmasına ilişkin kanun kabul edildi.
30 Kasım 1925 Millet Meclisi kürsüsünün arkasına "Hakimiyet Milletindir" levhası asıldı.
01 Aralık 1964 Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında ortaklık kurulmasını öngören Ankara Antlaşması yürürlüğe girdi.
02 Aralık 1928 Celal Sahir Bey'in (Erozan) hazırladığı İmlâ Lugatı yayımlandı.

Gelelim bugünlere;
1-    Son 10 yılda 2.337 Kadınımız cinayete kurban gitti.
2-    Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e hakaret edenler hakkında göstermelik işlemler devam ediyor.
3-    İYİ Parti’nin verdiği “FETÖ Terör örgütünün Siyasi ve iktisadi ayağı araştırılsın.” Önerisi AK Parti'nin ve MHP’nin red, HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi. 
4-    Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili İYİ Partinin verdiği teklif AK Parti’nin retd MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi.
5-    Donarak ölen iki vatan evladımızın şehadet sebebi araştırılsın önerimiz, AK Parti’nin red, MHP ve HDP’nin Çekimser oylarıyla reddedildi.
6-    Polis, öğretmen hemşire ve memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkı AK Parti'nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi. 
7-    Öğretmenlerimizin sorunlarının araştırılması teklifimiz yine AK Parti’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi.
8-    Suriyeli sığınmacıların gönderilmesi ile ilgili teklifimiz AK Parti’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi. 
9-    Çorlu Tren kazasının araştırılması teklifimiz AK Parti’nin ve MHP’nin red HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi. 
10-  Andımızın tekrar okullarımızda evlatlarımız tarafından okutulması için verilen İYİ Parti teklifi AK Parti’nin, MHP ve HDP oylarıyla reddedildi.
11-  Bir zamanlar Kamu kurumlarının isimlerinin önünde yer alan “T.C.” (Türkiye Cumhuriyet) ibaresinin yani T.C. Eskişehir Valiliği, T.C. Ziraat Bankası şeklinde tekrar konulması teklifimiz AK Parti’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla reddedildi.
Hepinizi saygı ve sevgiyle selâmlıyorum."

İyi Parti İl Başkanı Tunca'nın konuşmasından sonra ise İyi Parti GİK üyesi Yağmur Gürsöğüt, partililere hitab etti. Gürsöğüt konuşmasında, partisinin aday adaylık başvuru sürecinin başladığını bildirerek herkese başarılar diledi.

Gürsöğüt:
"Sayın milletvekilim,
Sayın il başkanım ve ilçe başkanlarım,
değerli basın mensupları ve çok değerli İyi Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Bugün burada bulunmaktan onur duyuyorum, teşkilatımızın tanışması ve birlikteliğimizi sağlamlaştıracak bu kahvaltı Eskişehir İYİ parti teşkilatlarının hem gücünü hem de birlikteliğini perçinleyecektir.
Çok değil bundan 14 ay önce başlayan bu cesur yürüyüşte hep birlikte Eskişehir’de güçlü ve başarılı bir yol geçirdik.
24 Haziran seçimlerinde daha 8 aylık bir parti olarak seçimlere girdik ve bugün 40 vekili olan, en çalışkan grubuz. Eskişehirli iyiler olarak mecliste Eskişehirlilerin sesi olan Sn. Arslan Kabukçuoğlu’nu da TBMM’ne göndererek büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı tüm teşkilatlarımızın ortak başarısıdır. Bu başarı Eskişehirli iyilerin başarısıdır.

Ben Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener adına da her birinize ayrı ayrı tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum. Yenilenen il teşkilatımız ve İlçe teşkilatlarımızla daha güçlü daha dinamik bir şekilde yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. İnşallah gösterdiğimiz bu gayretlerin iyilerin bu emeklerinin karşılığını da 31 Mart Gecesi hep birlikte alacağız.

Önümüzdeki bu yerel seçim hem şehrimiz için hem de vatanımız için çok önemlidir. AK Parti iktidarının belediyeler üzerinde şehirlerimizi rant haline getirerek yandaşlarına akıttığı bu hortumları artık çıkarıp atmanın zamanı gelmiştir. Eskişehir’i, Türkiye’yi İyi Belediyecilikle, proje üretebilen belediyecilikle tanıştırma vakti gelmiştir. Maalesef mücadele ettiğimiz zihniyet; 'Kadın adaya oy atarak aile bağlarının zarar gördüğünü düşünen ve hiç çekinmeden bunu dile getirebilen bir zihniyettir. Mücadele ettiğimiz zihniyet; 'Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin yeniden getirilmesine' ilişkin verdiğimiz önergeyi reddeden zihniyettir. 

Ülkeyi yönetenler! insanlarımızın içinde bulundukları zorlukları kavrayıp daha kucaklayıcı bir tavır sergilemek zorundadırlar. İnsanları ötekileştiren; Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyükşehirlerin bazı ilçelerinden bahsederken ifade ettiği 'Türkiye’nin kaymağını yiyen kesim' gibi söylemleri zaten ekonomik krizle boğuşan vatandaşımızı psikolojik olarak kötü etkilemektedir. 

Bizlerin savaşı, asla kişilerle değildir. Savaşımız fikir ve zihniyetlerledir. Bu fikir savaşında elbette biz iyiler kazanacağız. Mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkiye'de yaşayacağız. İnancınızı her dâim diri tutun! Bugüne kadar kendisine alternatif bir parti göremeyenlerin sesi olan İyi Parti genel seçimde aldığı oyla meclisin en çalışkan partisi olduğunu, bugün iktidarın en büyük korkusu ve iktidarın tek alternatifi olduğunu göstermiştir. İYİ PARTİ 31 mart seçimlerinden sonrada bu ülkede en çok çalışan hemşerilerine ve şehirlerine en İYİ projeleri üreten belediyecilik anlayışı ile halkımızın güvenini boşa çıkarmayacaktır.

Değerli misafirler;
1 Aralık itibari ile partimizin aday adaylık başvuru süreci başlamış bulunuyor. Şimdiden başvuru yapan ve yapacak olan aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Teşkilatlarımız ile birlik ve beraberlik içinde bu yerel seçim yarışında yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve Eskişehir’imizi İyi adaylarımızla İyi Belediyecilik' projelerimizle nefes aldıracağız. 

Sözlerimi bitirirken Gençlik kolları GİK üyesi olarak seçilen değerli kardeşlerim Eren Ekmen, Çağdaş Çelik VE Ayşe Afşar’ı tebrik ediyorum. Görev değişikliği sonucunda Gençlik Kolları İl Başkanlığına atanan İsmet Topalhan kardeşime de başarılar diliyorum ve bu güzel organizasyon için il yönetiminde görev alan arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Saygılarımla"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.