Site Rengi

DOLAR 32,5496
EURO 34,9189
ALTIN 2.424,57
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 18°C

İyi Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Karabacak Projelerini Açıkladı

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak'ın proje tanıtım toplantısı gerçekleşti. Yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda Karabacak hem rakiplerine yüklendi hem de projeleriyle dikkat çekti.

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak ve ekibinin 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra yaşama geçirmek üzere hazırladığı 2050 Vizyon Projeleri, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir toplantı ile tanıtıldı. İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yağmur Gürsöğüt, İyi Parti Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fikret Akın, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, diğer ilçe belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları, çok sayıda partilinin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısı gerçekleşti. Sadece Odunpazarı’nın değil Eskişehir'in geleceğini yakından ilgilendirdiğini iddiâ ettiği projelerinin tanıtım toplantısının açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Karabacak önemli mesajlar verdi.

Odunpazarı’nın değişime ve gelişime ihtiyâcı var

Karabacak, toplumun tüm kesimlerine hitap eden, Türkiye’nin en nadide ilçelerinden Odunpazarı’nı, Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri yapacak projeleriyle Odunpazarı’nı, insan odaklı hizmet anlayışıyla tanıştıracaklarını söyledi. “Çifteler’de doğan, Eskişehir’de büyüyen, ömrünün büyük bir kısmını bu şehirde geçiren bir kardeşinizim” diyen Karabacak sözlerini şöyle sürdürdü: “Siz ne hissediyorsanız aynısını hissediyor, hangi sıkıntıları yaşıyorsanız aynılarını yaşıyorum. Hepimiz biliyoruz ki Odunpazarı’nın değişime ve gelişime ihtiyacı var. Odunpazarı’nın imardan ulaşıma kangrene dönüşmüş sorunlarının çözülmeye ihtiyacı var. Halkımızın insan onuruna yaraşır şekilde yaşayacağı çağdaş bir şehre, çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlardan umut duyacağı, yaşlılarımızın ikinci baharlarını sağlıklı ve huzurlu geçirecekleri hizmetlere ihtiyaçları var. Ve hepimizin dürüst, ulaşılabilir, sorunun değil çözümün parçası olan, bizim derdimiz için dertlenen, çalmayan, şeffaf olan siyasetçilere, belediyecilere ihtiyacı var. Ben buradan sizlerin huzurunda söz veriyorum; Odunpazarı’nı çağdaş belediyecilikle tanıştıracak projelerimizi hayata geçirirken dürüstlükten, liyakat esasından, şeffaf yönetim anlayışından asla ödün vermeyeceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacak, kapımı herkese açık tutacak, ulaşılabilir bir belediyenin ulaşılabilir başkanı olacağım. Tek işim Odunpazarı ve Eskişehirimize hizmet etmek, halkımızın beklentilerine karşılık vermek olacak.”

Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Salih Karabacak konuşmasında rakiplerinin seçim kampanyaları için yaptıkları çok yüksek miktarlardaki harcamalar nedeniyle eleştirdi. Sadece promosyon ve eşantiyon için 1.5 trilyon lira harcandığını, diğer harcamalarla giderin 4 trilyonu aştığını, 15 bin liralık belediye başkanlığı maaşıyla bu giderlerin karşılanamayacağını söyleyen Karabacak: ”Bu değirmenin suyu nereden geliyor” diye sordu. 

Bunlar daha önce denenmiş, başarısız olmuş

Bugün CHP ve AK Partili adaylarının “kazanırsam şunu yapacağım, oy verirseniz bu projeyi hayata geçireceğim, şu meselenizi halledeceğim” demeye hakkı olmadığını vurgulayan Karabacak, sözlerini şöyle sürdürdü: “20 yıldır bu ilçeyi sizler idare ediyorsunuz. 10 yıl biriniz, 10 yıl da diğeriniz idare ettiniz. 2019 Odunpazarı Belediyesi’nin bütçesi yaklaşık 300 milyon Türk Lirası’dır. 20 yıla projekte edersek 6 milyar Türk Lirası’nı, eski parayla 6 katrilyon Türk Lirası’nı Odunpazarı’nın neresine harcadınız? ‘Bu para şuraya harcandı’ diyebilecek içinizde bir Allah’ın kulu var mıdır? Bu paraların hesabının verilmesi lazım. Sayın adaylar, Odunpazarlıları kör mü zannediyorsunuz? İnsana sormazlar mı, şimdiye kadar aklınız neredeydi? 20 yıldır yapmadınız da bundan sonra mı yapacaksınız? Bu sözleriniz inandırıcı mıdır? Kim inanır? Biz diyoruz ki, şimdi değişim zamanı, gelişim zamanı. Denenmişleri tekrar göreve getirmek değil, yenilikçi, vizyon sahibi, sizin halinizden anlayan, günü kurtaracak değil şehrin kaderini değiştirecek işlere imza atacak düzgün siyasetçilerin zamanı. Şimdi iyi’ler zamanı…”

Esban, Tokköy, İyikent Projeleri

İyi Parti Odunpazarı Belediye Başkanı Adayı Salih Karabacak: “Nüfusu itibariyle birçok ilden daha büyük olan Odunpazarı’nı metropol gibi yöneteceğiz” diyen Karabacak’ın 2050 Vizyon Projeleri adıyla tanıtımını yaptığı projeler de büyük beğeni kazandı. Karabacak'ın 6 ana başlık altında topladığı projelerden Esban Projesi bölgemizin hem şehir içi hem de şehirlerarası ulaşım sorununu büyük oranda ortadan kaldırmayı hedefleyen banliyo hatları yapımını içeriyor. Kentsel dönüşüm ile geniş caddeler, sokaklar ve bisiklet yollarını hayata geçirecek İyikent Projesi, tarım, hayvancılık ve istihdamı destekleyen Tokköy Projesi ile tarıma dayalı kalkınmayı planlayan Salih Karabacak, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında da Şefkatli Eller Projesi'ni hayata geçirecek. Bu proje içinde çalışan annelerin çocukları için yeterli sayıda kreş, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlıların ikinci baharlarını sağlıklı, huzurlu ve mutlu geçirmeleri için çok kapsamlı tesisler, engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilecek Engelsiz Hayat Projesi, sokak hayvanlarına yönelik bakım ve koruma çalışmaları, gençlerimize sanat, spor ve iş olanağı sağlayacak gençlik tesisleri, Odunpazarı sınırları içerisindeki tüm pazar yerlerini Avrupa standartlarında kapalı pazar yerlerine dönüştürecek Pazarpark Projesi, en dikkat çeken projeler oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.