Site Rengi

DOLAR 32,5756
EURO 34,8857
ALTIN 2.439,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
26°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 22°C

Kadın Çiftçilerin Hasat Sevinci

15.08.2019
A+
A-

‘Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor’ programı kapsamında 2018 yılında uygulanmak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile "Kadın Eliyle Çörek Otu Yetiştiriciliği" projesi uygulaması sonucu hasat sevinci yaşandı. 
Proje ile kadın çiftçilerin yeni bir ürün ile tanışması ve bölgede yaygınlaştırılması amaçlanırken, proje kapsamında Mahmudiye ilçesi Şerefiye Mahallesinde 12 dekar alanda çörek otu ekilişi yapıldı. 27 Mart 2018 tarihinde ekilişi yapılan çörek otunun hasadına kadar olan sürede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzmanları tarafından takibi ve denetimi gerçekleşti. Yetiştiriciliğinin yöreye uygun olduğu görülen çörek otunun hasadında dönümünden 100-120 kilogram ürün alınması bekleniyor. 
Düzenlenen tarla gününe; İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Sabri Çakır ve yöre çiftçilerimiz katıldı. Tarla gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü çörek otu ve tarımsal yeniliklerle ilgili açıklamalarda bulundular. Çörek otu tarlasını gezen ziyaretçilere yapılan teknik bilgilendirmenin ardından kadın çiftçimizin kullandığı biçerdöverle hasat yapılarak tarla günü sona ermiştir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.