Site Rengi

DOLAR 32,3669
EURO 34,9566
ALTIN 2.325,55
BIST 9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Kadın Girişimciler KOSGEB ile İşyeri Sahibi Oluyor

15.08.2019
A+
A-

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleri devam ediyor. Eskişehir’de yaşayan Melek Atıcı ve Yıldız Şenen, KOSGEB desteğiyle hayallerini gerçeğe dönüştürdü.  

1977 yılında Eskişehir’de doğan evli ve 3 çocuk sahibi olan Melek Atıcı, uzun yıllar ev hanımlığı yaptığını belirtti. Babasının vefatı dolayısıyla okul hayatını yarıda bıraktığını söyleyen Atıcı, “Uzun yıllar ev hanımlığı yaptım. 3 çocuğumu büyüttükten sonra ticarete atılma kararı aldım. 2012-2014 yılları arasında serbest emlakçılık yaptıktan sonra eşimle ortak bir şirket kurarak; inşaat, taahhüt ve emlakçılık yapma kararı aldık. 2014 yılında şirketimizi kurduktan sonra KOSGEB’den destek alarak her geçen gün işletmemizi büyüttük. Şu anda yılda 1 milyona yakın ciroya ulaştık” ifadelerini kullandı.   

1979 yılında Sivas’ın Gemerek ilçesinde doğan evli ve 3 çocuk sahibi Yıldız Şenen ise çocukları için uzun yıllar mücadele ettiğini söyledi. Komşuluk değerleri kaybolmadığı için Eskişehir’e taşındığını belirten Şenen, “2015 yılında Büyükdere Mahallesi’nde işletmemi açtım. Pastane sektöründe tecrübeliydim. KOSGEB’den 35 lira destek alarak işletmemi büyüttüm. Çok şükür bulunduğum bölgede faaliyetlerimi başarılı bir şekilde sürdürüyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.