Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Kadınlarımızın Haklarını Korumak İçin Omuz Omuza Olmalıyız

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büro Memur-Sen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla kadınlara kahvaltı verdi. Eskişehir Büro Memur-Sen Başkanı Ali Selim Aktaş, kadın kolları başkanı Nesrin Kurt, Memur-Sen kadınlar komisyonu başkanı ve Eğitim-Bir Sen 2 no’lu şube başkanı Şerife Bilik, kadınlara kahvaltı programında basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Büro Memur-Sen başkanı Ali Selim Aktaş konuşmasında: “1 milyonu aşan Memur-Sen üyelerinin 400 bini kadın üyelerimizden oluşmuş olup, Eskişehir’de 1020 üyemizin 350’si kadın üyelerimizden oluşmaktadır. Çalışma hayatında kadınların sorunlarının çözümü ve adaletin tesisinde gerekli zemin oluşturulması için dünden daha çok çalışmalıyız.

Kamuda çalışan kadınlarımızın haklarını korumak, yeni kazanımlar elde etmek için güçlerimizi birleştirmekten, başka çaremiz yoktur. Birçok hakkımızı örgütlü gücümüz sayesinde kazandık. Bunları korumak, geliştirmek, yenilerini temin etmek bizim elimizdedir. Sendikal örgütlenmeyi iyi değerlendirmeliyiz. Mücadele ederek, bir araya gelerek sorunlarımızın çözümüne ilişkin çalışmalar yaparak, el ele vererek, birlikte hareket ederek sorunlarımızı ancak biz çözebiliriz. Sendikal çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz.” dedi.

Memur-Sen kadınlar komisyonu başkanı Şerife Bilik konuşmasında: “Yıl 1965. Rusya’da bir cenaze merasimi tertip ediliyor. Gömülen bizim sözlü edebiyatımızda çok önemli yer edinmiş Dede Korkut hikayeleri kitabımız yasaklı kitap ilan edildi ve törenle gömüldü. Gömüldü çünkü; o hikayelerde bizim kültürümüz, yaşam tarzımız, bizim kadın tanımımız ve cinslere biçtiğimiz roller ve rollerde bize ait değerler vardı. Batılı felsefeciler kadının insan olup olmadığını tartışırken, bizim Dede Korkut hikayelerimiz kadını ve kadının bizim toplumumuzda ki rollerini, gücünü çok net bir şekilde ortaya koyuyor. İdeal eş ve ideal anne tipi, ideal aile tipi, bugün yeri gelip Dede Korkut hikayelerinde yer alan cesur ve bilge genç kız Banu Çiçek, Fatma Bacı’nın önderliğinde Anadolu bacıları iş dünyasında ve sosyal hayatta örgütlenmiş, yeri geldiğinde şehit olmuş veya vatan savunmasına evlat yetiştirmiştir.” diye konuştu.

Kadınlar günü kahvaltı programında konuklara hediye ve çiçek takdim edildi. Ayrıca ajansımızın haber müdürü İpek Yavuz’a da “Cesur Kalem-Gazeteci” hediyesi takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.