Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Kadir Bozkurt, Kendisi İçin Atılan Manşetlere Cevap Verdi

15.08.2019
A+
A-

 

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğumuz İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt oldu.

Kadir Bozkurt, Haber Ötesi ve Mavi radyo izleyicilerini selamlayarak konuşmasına başladı. Daha sonra konuşmasına kendisini tanıtarak devam etti: Ben 1958 İnönü doğumluyum. 20 yılımı İnönü’de geçirdim. Daha sonra da bir 20 yılımı İstanbul’da özel sektörde geçirdim. Sonra da gelip Eskişehir’de ticaretle uğraşan 4 yıldır da siyasetle uğraşan Belediye Başkanı olan bir hemşehrinizim.

Kadir Bozkurt ve İnönü’ye yaptığı hizmetler…
Ben burada kendi iş yerimde çalışırken, 2004 yılında bir teklif geldi. Dediler ki “İnönü’den aday olabilir misin?”
“İnönü’de aday olabilirim” dedim. Ama aday olabilmek için siyasette de tecrübe gerekir. Benim hiç tecrübem yoktu. Daha önce de siyasi bir geçmişim yok. Ben bilmem bu işleri dedim. Fakat ona rağmen ısrar edilince kabul ettim.  2004’te seçimlere girdik kaybettik. Acemilik dedik 2009’da girdik onda da kaybettik. Ondan sonra 2014’de de ben artık aday olmayayım başkaları aday olsun derken, genel merkez tarafından aday adaylığına müracaat etmediğim halde adaylığım açıklandı. Demek ki düşündüğünüz şeyler istediğiniz gibi olmuyor. Sizin bir hesabınız var, Allah’ın da bir hesabı var. Bizim hemşehrilerimiz de bizlere güvenip destek verdiler 4 yıldır başkanlık yapıyoruz. 14 yıldır bu işin içerisindeyiz.

Neler yapıldığına gelince: Acil eylem planı düşündüm ben. Eksiklerin planlamasını yaptım. Eksikleri tespit edince hemen yapılması gerekenleri kısa, orta ve uzun yol planları yaptık.  Seçime girer girmez büyükşehir yasası çıktı. Bizim bu yasadan da haberimiz yoktu.  Acil eylem planında “in”lerin önü olan İnönü’müz için yapılması gereken önemli bir çalışma vardı. Birincisi İnönü savaşlarında komuta merkezi olarak kullanılan karargah binamız vardı. Buranın çatısı akar vaziyetteydi. Çok acil restorasyona ihtiyacı vardı. Çok acil bunun restorasyonuna başladık. Daha sonra İsmet Paşa  anılını yeniledik . Buraya gelen insanların yatacak yeri yoktu. Mevcut yapılmış binaları keşfettik. Binaların restorasyonunu yaptık. Huzurevi tabelasını değiştirip, “Misafir Evi” diye yazıp hizmete soktuk.

Altyapı çalışmaları çıkarılan büyükşehir yasasıyla Büyükşehir’e devredildiği için burada yapabilecek bir işim yok benim. Eğlence dinlence tesisini yapmak için 3 yıldır İnönü’nün hurdalık alanı devlet su işlerine ait yerin tahsisini alamadık. Yerin tahsisini bekliyoruz.

Halkı İnönü pazarına taşımak için otobüs lazımdı, Büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’e söyledim. O da sağolsun yardımcı oldu otobüs tesis edildi. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Köylerden sefere koyulan otobüslerle Perşembe günü halk İnönü pazarına taşındı. Bu vesile ile Pazar canlandı. Dinlenme yeri yaptık. Ücretsiz çay ikramı yaptık. Baktık ki bir otobüs yetmiyor iki otobüs ayarlamanın da anlamı yok. Köyleri ikiye böldük, farklı zaman dilimlerinde otobüs kaldırdık fakat iki sefer olmasına rağmen yine otobüs yetmedi. Sonuç neyi gösterdi? Kapalı pazarımızı yaptık. Vatandaşımıza her anlamada hizmet veriyoruz. Ticaretin kılcal damarlarını iyi bilmek gerekir. Pazarcılarla noter huzurunda yaptığımız sözleşmede şu madde yer alıyor; Üç hafta üst üste gelmeyenin sözleşmesi iptal olur.
Eski hamamı yıktık, yerine çok temiz ve nezih bir hamam yaptık. Uzun yıllardır kullandığımız eski belediye binamız vardı, onu da yeniledik. Bu ve bunun gibi birçok hizmet yaptık. Verdiğimiz sözleri de yerine getirdik çok şükür.
İnönü Osmanlı’nın son savaşı, Türkiye cumhuriyeti devletinin ilk savaşı.
İnönü savaşlarını ve zaferlerini çocuklarımıza gelecek neslimize anlatmamız gerekiyor.

Eskişehir, Büyükşehir Belediyesi’nin İnönü’ye hizmet eşitliği ve yakınlık derecesi…
Büyükşehir meclislerinde Sayın Büyükerşen’le en çok münakaşa eden benim ama en çok hizmet alan da benim. Yanılmıyorsam yüzde 7, 8 milyon lira salt yapı, su, kanalizasyon açığı vardı. Şimdi asfalt ihalesine çıktık. Asfaltta 4/5 milyonluk bir şey kolay değil. Ben şunu derim hep; kavga da etseniz, ters partilerde de olsanız eğer yaklaşımlar akılcıysa her şey çözülür. Büyükşehir köy yollarını yapmak zorunda. Büyükerşen diyor 380 köy yolu var. Ben karşı çıkıyorum. Sayın Hocam, 380 köy yolu hiç yapılmamış mı bu zamana kadar. Sizin yapamadınız, Özel idarenin yapmış olduğu yolların bakım ve onarımı diyorum.

'İddialara cevap veriyorum!'
Başka bir sıkıntıyı daha size söyleyeyim. 1/25 binlik planlar yapılacak ben bunu üzülerek söylüyorum. Niye üzülüyorum biliyor musunuz? Eskişehir kaybediyor. Ben de görüyorum bu sıkıntıları. Ulaşım mastır konusunda toplantıya davet edildim ve gittim. Ertesi gün manşetler “Bozkurt’la Büyükerşen arasında ipler koptu. Gergin anlar yaşandı.” Ben buradan bu olayı anlatmak istiyorum. İçime dert kaldı benim. Hiç kimse ile görüşmedim, hiç kimse ile konuşmadım toplantı saatinde, toplantı yerine gittim. Soğuk kış günü kaloriferler de yanmıyor, üşüyor millet. Ortam bu! İstanbul teknik üniversitesinden hocalar gelmiş bilgi veriyorlar. Konuşuluyor dinliyoruz biz de Sayın Büyükerşen’le yan yana oturuyorum. Derken sorulara geldi, dedim ki; şuan da ulaşım mastır planını yapıyorsunuz ama bir ay önce 1/25 binlik planlar yapıldı. Bu planlarda şunu söylediniz; kentin doğusu sanayi alanı olsun. Organize tarafı. Kentin batısı tepebaşından Çukurhisar’a doğru da konut alanı olsun. Bu karar verildi. Ve buna göre planlar işleme kondu. Sorum şu; Her gün 25 binlik palanlar çerçevesinde halkın büyük bir bölümünü kentin batısından alıp sanayi kesimine nasıl götüreceksiniz? Ulaşım mastır planı yapılıyor. Bu insanları taşımak için bu 25 binlik planlar size geldi mi? Bu insanları kentin doğusundan batısına işe götürüp, akşam da evlere nasıl getireceksiniz?
Bunlar ulaşım mastır planını yaparken yaşlılar otobüse, tramvaya bedava binmesinler diyorlar. Fakat ulaşım sorunları böyle çözülmez.
Hendekleri görmüşüm 15 Temmuz’u görmüşüm. Suriye’de ki tünelleri görmüşüm. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi biz ülkeyi nereye götürmek istiyoruz? Arkadaş bu ülkede yaşayan bireyleriz. Biz Suriye gibi olup, başka ülkelere göç edemeyiz. Türk milletinin kimliğine aykırı bu. Biz başka yerlere sığınma yapamayız. Biz esaret kabul etmeyiz. Biz bu şehirde ve ülkede kardeşçe yaşamak zorundayız. Bu şehirde doğru ne ise siyaseti kenara bırakıp uygulamaya çalışacağız. Ertesi gün gazetelerde Ahmet Yapıcı ile beraber gitmişiz, ulaşım mastır planını karıştırmışız gibi algı yaratıldı. Ama yapan bu kente yapar. Atasözü; 'Ne ekersen, onu biçersin'

'Büyükerşen cumhurbaşkanı adayı olamaz'
Böyle bir imkan olursa olmam demem,Büyükşehir belediye başkan adayı olurum. Sayın Büyükerşen Cumhurbaşkanı adayı olamaz şahsi fikrim. Keşke olsa, Eskişehir’den bir cumhurbaşkanı çıksa. Sayın Büyükerşen adaylık için istifa ederse, meclisin çoğunluğu Akparti de. Teşkilat olarak disipline bağlıyız. Bizim genel merkezimiz il başkanımız kimi gösterirse o aday olur. 29 tane orada meclis üyesi var kimi işaret ederse eyvallah deriz göreve devam ederiz. Biz de “az laf çok iş”. İş düşerse ben ve diğer arkadaşlarım üzerimize düşen görevi yaparız” diyerek sözlerini tamamladı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.