Site Rengi

DOLAR 32,5991
EURO 34,7588
ALTIN 2.499,68
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

"Kaliteli Çiğ Süt Üretimi" eğitimi

15.08.2019
A+
A-

BEBKA tarafından teknik destek kapsamına alınan 'Kaliteli Çiğ Süt Üretimi İçin Sığırlarda Mastitis Hastalığının Önlenmesi ve Sağım Hijyeni Eğitim' projesi ile ilgili eğitim çalışması Eskişehir’de gerçekleştirildi. 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Odunpazarı Kaymakamlığının proje ortağı olduğu ve Odunpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü adına hibe almaya hak kazanan 'Kaliteli Çiğ Süt Üretimi İçin Sığırlarda Mastitis Hastalığının Önlenmesi ve Sağım Hijyeni Eğitimi' konulu proje eğitimi Emine-Emir Şahbaz Kültür ve Sanat Merkezi Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.
Eğitimin başlangıcında projenin gerekçesi, hedefleri, amaçları ve beklenen etkileri hakkında Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay tarafından bilgi verildi. Ardından Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görevli Prof. Dr. Aylin Kasımoğlu Doğru tarafından sunum yapıldı. Seminere ilçe müdürleri ile il ve ilçe müdürlüklerinde görevli gıda denetçileri, veteriner hekimler, gıda mühendisi ve ziraat mühendisi teknik personeller katıldı. 4 gün devam eden eğitimde süt hijyeni, mastitis hastalığı nedenleri ve koruyucu önlemler, peynir ve yoğurt teknolojisi, süt ve ürünlerine yapılan hileler, ahır hijyeni ve hayvan refahı konularında detaylı bilgiler verildi.
Kapanış toplantısına Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Müdür Vekili Rıdvan Akpolat, Şube Müdürleri ile Odunpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü katıldı. Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü konuşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, il müdürlüğünün eğitim konularında önde gelen iller arasında olduğunu vurguladı. Toplantı sonunda katılımcılara tören ile belgeleri verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.