Site Rengi

DOLAR 32,5128
EURO 34,5769
ALTIN 2.491,54
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 19°C

Kamu Görevlilerine Davranış Kuralları Anlatıldı

15.08.2019
A+
A-

BEBKA’dan alınan destekle hazırlanan proje kapsamında Eskişehir Valiliğince “Protokol ve Sosyal Yaşam” konulu seminer düzenlendi. 
Eskişehir Valiliği tarafından hayata geçirilen “Kamusal Alanda Davranış ve Protokol Kuralları” adlı projeye bağlı olarak düzenlenen “Protokol ve Sosyal Yaşam” konulu seminer gerçekleştirildi. 
Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’ndaki seminere, Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra; vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, şube müdürleri ve ilgililer katıldı. 
Seminerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların vatandaşlarla olan diyaloğunun geliştirilmesi açısından, dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin eğitimine verdikleri önemden bahseden Vali Çakacak, özellikle vatandaşlara hizmet noktasında iletişimin çok daha önemli hale geldiğini ifade etti. Protokol kurallarının sadece kamu yönetiminde uygulanmadığını ve bu kuralların aynı zamanda insan ilişkileri gerektiren sosyal hayatta da uygulandığını belirten Vali Çakacak, programın açılışında yaptığı konuşmada, “Toplum hayatında olduğu gibi resmi ilişkilerde de uymamız gereken nezaket ve görgü kuralları, hem biz kamu görevlilerinin hem de hizmet etmekle görevli olduğumuz vatandaşlarımızın resmi iş ve işlemlerinin daha süratli ve olumlu sunulmasını sağlamaya yöneliktir” dedi. 
Kamu kurum ve kuruluşlarında uyulması gereken belirli protokol kuralları olduğunu kaydeden Vali Çakacak, protokol kurallarının resmi görgü ve nezaket kuralları olduğunu, her kademedeki yöneticilerin ve tüm personelin iş yaşamlarını bu kurallar çerçevesinde yürüttüğünü ifade etti. 

'Emekli albay davranış kurallarını anlattı'
Vali Çakacak’ın konuşmasından sonra, 1991-2014 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda özel sekreterlik yapmış, kıdemli albay rütbesinden emekli olan Nurdan Bezik, ‘Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları’ konusunda bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.